به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایرکشور در جلسه شورای عشایر استان قزوین گفت:برای حفظ زنجیره تولید ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است که برای استانها سقف خاصی ندارد.
قندالی افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان نیز وام قرض الحسنه به تشکلها اختصاص داده شده است تا حضور بهتری در بازار داشته باشند.
وی تاکید کرد: تعهد بزرگی درقبال این قشر به عهده ماست و باید برای ارتقاء تولید و معیشت آنان تلاش کنیم.
رئیس سازمان امور عشایرکشور اضافه کرد: تمام سامانههای عشایری با ۱۰ درصد خودیاری به پنل خورشیدی مجهز میشوند و تامین این انرژی پاک با سود ۱۰ درصد خواهد بود.
وی همچنین از شناسایی ۲ هزار نقطه برای پوشش آنتن دهی تلفن همراه خبر داد که قرار است وزارت ارتباطات مشکلات آن را برطرف کند.
قندالی با بیان اینکه حدود نیمی از جامعه یک میلیون و دویست هزار نفری عشایر بانوان هستند گفت: در صدد هستیم با حمایت از تشکل خرد زنان این صندوق را تقویت کنیم.
وی به اجرای مصوبه مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان از محل تبدیل یورو به ریال سهم عشایر بود و در زمینه آبرسانی هزینه شد.
استاندار نیز در سخنانی به نقش عشایر در دفاع و پایداری اشاره کرد و گفت: جامعه عشایری این نوع زندگی را انتخاب کرده اند و علی رغم همه ظلم و کشتارها که دیده اند، این جامعه در جوامع شهری و روستایی ادغام نشد.
زاهدی اذعان کرد: امروز به جایی رسیده ایم که برای عشایر شناسنامه بهداشت و سلامت صادر میشود و این بسیار خوب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز گفت: در حال حاضر بیش از ۲ هزار خانوار عشایر در قزوین زندگی میکنند این عشایر ساکن مناطق کوهین، الموت غربی و شرقی، طارم سفلی، بویین زهرا و آآبیک هستند.
به گفته خمسه؛ با راه اندازی اداره امور عشایر استان در دو سال گذشته خدمات متنوعی به عشایر و روستائیان ارائه شده است که اصلاح گذرراهها و ایل راهها، بهسازی چشمهها و ایجاد آبشخور و تامین کنسانتره بخشی از خدمات این اداره به عشایر است.
انتهای پیام/ک