معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت : می‌توان کشور عراق را هم برای ثبت جهانی منظر تاریخی و فرهنگی اورامانات پای کار آورد.

 به گزارش    گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،محمدحسین طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در کارگروه رفع موانع ثبت جهانی اورامانات که امروز (۲۵ اردیبهشت) در استانداری کرمانشاه برگزارشد، با بیان اینکه چندسالی است که موضوع ثبت جهانی اورامانات در دستور کار قرار گرفته، گفت : هرچند که اقدامات خوبی تاکنون در این منطقه انجام شده، اما برخی از مداخلات و ساخت و ساز‌ها کار را برای تکمیل پرونده ثبت جهانی این منطقه سخت کرده است.

وی گفت : ساخت و ساز‌هایی که در دل بافت قدیمی منطقه بوجود آمده موانعی است که باید ساماندهی شود. البته باتوجه به اراده‌ای که میان مسئولان استان وجود دارد، امیدواریم این امر هرچه سریعتر انجام گیرد.

معاون میراث فرهنگی کشور مشارکت مردم اورامانات را در آماده سازی این منطقه جهت ثبت جهانی آن بالا خواند و گفت: بسیاری از اقدامات باقی مانده را باید خود مردم اجرا کنند، ما نیز کار‌های آموزشی و کارگاه‌های مختلف را برای آن‌ها برگزار خواهیم کرد.

وی به وجود میراث ملموس و غیرملموس در منطقه اورامانات اشاره کرد و افزود: بحث ثبت جهانی منظر فرهنگی و تاریخی این منطقه مربوط به کرمانشاه و یا کردستان نیست، بلکه مربوط به هر دو استان و حتی بخشی از کشور عراق است.

طالبیان تصریح کرد: استاندار کرمانشاه می‌تواند با توجه به همجواری این استان با کشور عراق رایزنی‌هایی را با طرف عراقی در این رابطه داشته باشد و حتی پرونده را با حضور دو کشور برای ثبت ببریم که این موضوع علاوه بر صلح در منطقه، قدرت لابی گری ما را نیز برای ثبت پرونده بالا می‌برد.

وی در خصوص مزایای ثبت جهانی یک اثر نیز اعلام کرد: زمانی که اثری به ثبت جهانی می‌رسد، زمینه تبدیل شدن آن به مقصد گردشگری فراهم می‌شود، چراکه ثبت این اثر به ۳۵ زبان زنده دنیا ترجمه و به جا‌های مختلفی ارسال خواهد شد که از نظر تبلیغاتی نیز مهم است.

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه از همه دستگاه‌های دو استان که اطلاعاتی درمورد منحصر بفرد بودن منطقه اورامانات دارند خواست اطلاعات خود را در اختیار میراث فرهنگی قرار دهند تا پرونده ثبت جهانی این منظر کامل‌تر ارسال شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام گرفته سال‌های گذشته برای ثبت جهانی تاق بستان اشاره کرد و گفت: ۵۰ درصد از پرونده ثبت جهانی تاق بستان تکمیل شده، اما مشکلات میدانی وجود دارد که باید حل شوند.

طالبیان تاکید کرد: رفع موانع ثبت جهانی تاق بستان مانند اورامانات دردسر بزرگی ندارد، اما موضوعی که ثبت اورامانات را در اولویت قرار داده و آن را متمایز کرده خوشحال کردن مردم این منطقه است.

وی در ادامه به موضوع محور ساسانی کرمانشاه هم اشاره‌ای کرد و گفت: در این محور آثار زیادی از معبد آناهیتا تا قصرشیرین وجود دارد که باید آن‌ها را آماده ثبت جهانی کنیم.

این مسئول همچنین بااشاره به بلاتکلیفی چند دهه‌ای موزه منطقه‌ای کرمانشاه اعلام کرد: بنای این موزه به مشکلی تبدیل شده که از گذشته به ما ارث رسیده و به دلیل عدم اختصاص اعتبار مورد نیاز ساخته نشده است. اکنون نیز باید با کار کارشناسی و تشکیل جلسه مشکل آن را مورد بررسی قرار دهیم .

 

 

انتهای پیام/د

برخی از مداخلات و ساخت و ساز‌ها کار را برای تکمیل پرونده ثبت جهانی این منطقه سخت کرده است

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.