به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در چارچوب هفته سی ام رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران، شب گذشته (پنج شنبه) تیم پرسپولیس تهران در جم به مصاف پارس جنوبی رفت و در پایان نیمه نخست به پیروزی یک بر صفر رسید. ماریو بودیمیر کروات در دقیقه ۴۱ روی پاس مهدی ترابی تک گل سرخپوشان پایتخت را به ثمر رساند.
همچنین سپاهان اصفهان، استقلال تهران، پدیده مشهد و تراکتورسازی تبریز در ردههای بعدی قرار گرفتند و گفتنی است، شاگردان برانکو، قلعه نویی و فرهاد مجیدی موفق به کسب سهمیه آسیا شدند اما پدیده باید منتظر فینال جام حذفی باشد.
پرسپولیس از ابتدای فصل در ردههای بالایی جدول قرار داشت و سپاهان، پدیده، تراکتور و تاحدودی نیز استقلال این شرایط را داشتند تا جایی که در هفتههای پایانی و پس از شکست ۳ بر یک تراکتورسازی مقابل سپیدرود رشت، این تیم دچار حاشیه شد و به رده پنجم رفت، اما استقلال توانست نتایج به نسبت خوبی در نیم فصل دوم بگیرد و جایگزین سرخپوشان تبریزی شود.
در پایین جدول هم سقوط استقلال خوزستان و سپیدرود رشت قطعی شد اما نفت مسجد سلیمان در لیگ ماند تا از فصل آینده شاهین شهرداری بوشهر و گل گهر سیرجان لیگ برتری شوند.
البته در طول لیگ هجدهم تغییرات در کادرفنی تیمها مانند رتبه در جدول تاحدودی زیاد بوده است. استقلال تهران پس از شکست مقابل پدیده شهر خودرو در مشهد، وینفرد شفر آلمانی را اخراج و فرهاد مجیدی را به عنوان سرمربی موقت انتخاب کرد.
تراکتورسازی تبریز در میان تیمهایی بالا جدولی، بیشترین تغییر روی نیمکت را داشته است. سرخپوشان تبریزی ابتدا فصل را با جان توشاک ولزی آغاز کردند، اما نتایج خوبی را کسب نکردند تا جایی که محمد تقوی جایگزین او شد و در ابتدای نیم فصل دوم، زنوزی جورج لیکنز بلژیکی را جایگزین تقوی کرد تا کنون این مربی هدایت تراکتورسازی را برعهده دارد، اما به نظر میرسد در لیگ نوزدهم، دیگر لیکنز سرمربی تراکتورسازان نیست.
ذوب آهن اصفهان نیز فصل را با امید نمازی، مربی سابق تیم ملی شروع کرد، اما نتوانست نتایج خوبی بگیرد و تا جای خود را به علیرضا منصوریان دهد. پس از حضور او روی نیمکت سبزپوشان اصفهانی، ذوب عملکرد فوق العادهای ارائه کرد و اکنون با کسب ۴۰ امتیاز در رده ششم جدول رده بندی قرار دارند.
هدایت سایپا رده هفتمی نیز مانند سال گذشته با علی دایی بود و نتایج به نسبت خوبی نیز با این تیم بدست آورد، اما به دلایل غیر ورزشی از سمتش اخراج و ابراهیم صادقی جای او را گرفت. او د ر دیدار شب گذشته مقابل صنعت نفت آبادان در خانه با نتیجه ۳ بر صفر شکست خورد.
در فولاد خوزستان نیز سید سیروس پورموسوی عهده دار مسائل فنی بود، اما هواداران و مدیریت از او رضایت نداشتند و پس از هفته ششم اخراج شد و ایلی استان که دستیار پورمسوی بود به عنوان سرمربی موقت انتخاب شد. نتایجی که استان به عنوان مربی گرفت، سبب رضایت مدیران تیم سرخپوش نشد تا اینکه افشین قطبی به عنوان سرمربی فولاد انتخاب شد و اکنون هدایت این تیم را برعهده دارد.
پورموسوی نیز سپس به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان ایران انتخاب شد.
پیکان رده نهمی نیز کار خود را مانند سالهای گذشته در لیگ هجدهم با مجید جلالی آغاز کرد، اما در اواسط فصل قرار بود که جلالی به نساجی مازندران برود و نکونام سرمربی پیکان شود که جلالی سرمربی تنها نماینده مازندران در لیگ شد، اما به دلیل اتفاقاتی که رخ داد، پیکان با نکونام به توافق نرسید تا حسین فرکی سرمربی خودروسازان پایتخت شود.
ماشین سازی تبریز نیز که با کسب ۲۹ امتیاز در رده سیزدهم جدول قرار دارد، فصل را با فیروز کریمی، آقای خاص فوتبال ایران شروع کرد، اما پس از ۵-۶ بازی او کنار رفت و سعید بخشی زاده در یک بازی سرمربی موقت ماشین سازان بود تا اینکه محمدرضا مهاجری به عنوان سرمربی انتخاب شد و تیم را در لیگ برتر نگه داشت.
نفت مسجد سلیمان که در آستانه سقوط به لیگ دسته اول فوتبال ایران بود، لیگ را با عبدالله ویسی آغاز کرد، اما پس از ۲ - ۳ ماه استعفا داد تا علیرضا مرزبان جایگزین او شود. حضور مربی سابق پدیده مشهد تا پایان لیگ دوام نیاورد تا در هفتههای پایانی فیروز کریمی به عنوان سرمربی جدید انتخاب شود و موفق شد این تیم را در لیگ برتر حفظ کند.
سپیدرود که فصل را با خداداد عزیزی آغاز کرد، اما در ادامه علی کریمی جای او را گرفت و جادوگر فوتبال ایران نیز نتوانست انتظارات را برآورده کند و از سرمربیگری استعفاد داد تا نادر دست نشان سرمربی ماهی شود. این تیم شب گذشته رو در روی استقلال تهران با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد تا به لیگ دسته یک سقوط کند.
استقلال خوزستان نیز رکورد دار تغییر مربی در لیگ هجدهم است. آبی پوشان فصل را با داریوش یزدی آغاز کردند، اما پس از قطع همکاری با این مربی قرار شد پورموسوی سرمربی تیم شود، اما پیش از دیدار با استقلال تهران، اتفاقاتی در محل اسکان تیم رخ داد که حضور پورموسوی منتفی و هدایت تیم به ایمان مبعلی و کریم بوستانی رسید.
پس از مدتی، مبعلی درخواست جدایی داد تا به فولاد خوزستان برود که مورد تایید شد و بوستانی نیز استعفا کرد تا کریم قنبری سرمربی موقت شود، اما حضور او نیز مانند دیگر مربیان دوام زیادی نیاورد تا سیروس نعمتی نژاد به عنوان سرمربی انتخاب شود. دومینوی استعفا و حکم سرمربیگری همچنان در استقلال خوزستان ادامه داشت تا سرانجام محمد علوی به عنوان سرمربی انتخاب شد و کار خود را با شکست مقابل سپاهان به پایان رساند.
در بین ۱۶ تیم لیگ برتری، پرسپولیس تهران، سپاهان اصفهان، پدیده شهر خودرو، صنعت نفت آبادان و پارس جنوبی جم سرمربی خود را تغییر ندادند اما استقلال خوزستان با بیشترین تغییرات روی نیمکت رکورد دار لیگ هجدهم است.
به هرحال لیگ هجدهم رو به پایان است و باید دید در لیگ نوزدهم آیا تغییر مربیان کاهش مییابد یا خیر؟
یشتر بخوانید:
بازیکنان استقلال در چه شرایطی راضی به تمرین میشوند؟
استقلال و پرسپولیس به دنبال تعویض مجری
طلسم ۳۴ هزار ثانیهای علی علیپور شکست
آیا تاریخ برای پرسپولیس تکرار میشود؟
انتهای پیام/