به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه واشنگتن پست نوشت: مقامات رسمی آمریکا و مشاوران کنگره میگویند یلیم پابلت، از مقامات ارشد کنترل تسلیحات و از تندروهای برجسته ضد ایران در وزارت خارجه آمریکا، پس از فقط حدود یکسال در این سمت استعفا داده است.
وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه از صدور بیانیهای درباره تصمیم پابلت به کنارهگیری از معاونت وزیر خارجه در امور کنترل تسلیحات، راستیآزمایی و پایبندی (به معاهدههای تسلیحاتی) خودداری کرد.
کنارهگیری وی از این سمت که انتظار میرود در هفتههای آتی صورت گیرد، خلائی در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور ایجاد خواهد کرد که هم اکنون با تهدیدها و چالشهای جدید و مهمی بخصوص در ارتباط با کنترل تسلیحات مواجه است.
ایران اخیرا تهدید کرد در واکنش به تصمیم سال گذشته ترامپ به خروج از توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران و اعمال مجدد تحریمها، تولید سانتریفیوژهای هستهای را از سر میگیرد. ترامپ همچنین به مشاوران ارشد خود دستور داده است تلاش تازهای را برای حصول یک توافق تاریخی سه جانبه کنترل تسلیحات شامل روسیه و چین بعمل آورند، مسئلهای که پکن از مدتها قبل رد کرده است.
به گفته مقامات آگاه، پابلت طی دوره تصدیاش به شدت با رئیس خود آندریا تامپسون، معاون وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی سابق مایک پنس، معاون رئیس جمهور، بحث و جدل داشت و این اختلافات بخصوص بر سر گزارش وزارت خارجه درباره تبعیت بینالمللی از توافقات کنترل تسلیحات بروز پیدا کرد.
در ماه آوریل، رویترز گزارش داد برخی مقامات آمریکا معتقد بودند ارزیابیهای آن گزارش درباره ایران که از نظر دولت ترامپ دشمن اصلی آمریکاست، دارای سوگیری سیاسی و تحریف شده بودند.
پابلت دیدگاههایش درباره کنترل تسلیحات بیش از آنکه با نظرات تامپسون همسو باشد، با نظرات جان بولتون، مشاور امنیت ملی، همسو و هماهنگ بود.
پابلبت از وجهه خوبی در میان گروههای تندرو ضدایران از قبیل بنیاد دفاع از دموکراسیهای برخوردار بود که در ژوئیه ۲۰۱۸ میزبان او برای ایراد نطقی در تمجید از خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران بود. وی برجام را توافقی ناقص به لحاظ فنی و سیاسی و عملی توصیف کرد.
کارشناسان عدم اشاعه (هستهای) که از توافق هستهای حمایت میکنند، به استعفای پابلت با دیده تردید مینگرند.
انتهای پیام/