مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه با تاکید براینکه با یک پتوی خیس شده و یا مقداری شاخ و برگ نمی‌توان به اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع پرداخت، بر مشارکت و آموزش مردمی، حضور سمن‌ها و تجهیز امکانات تاکید کرد .

به گزارش    گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،علیرضا گودرزی مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت : زندگی بشر به طبیعت وصل است و ۱۴ میلیون هکتار منابع طبیعی در کشور وجود دارد.

وی مساحت جنگل‌های زاگرس را ۶ میلیون هکتار عنوان کرد و گفت : نزدیک به ۵۰۰ هزار هکتار از این مساحت در استان کرمانشاه قرار دارد که سرمایه‌ای بزرگ به حساب می‌آید و دفاع از آن تنها برعهده بخش دولتی نیست.

گودرزی با تاکید براینکه دفاع از محیط زیست وظیفه همگانی، شرعی و اخلاقی است، افزود: نقش سمن‌ها در حفظ منابع طبیعی نقش پیشرو است، سمن‌ها باید نقش مشاور برای دستگاه دولتی داشته باشند و اگر مدیری این نقش را نمی‌پذیرد سمن‌ها نقش نظارتی خود را اعمال کنند.

وی از فضای مجازی به عنوان ابزار قوی در دست سازمان‌های مردم نهاد یاد کرد و افزود: سمن‌ها باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده کنند و جامعه را به حفاظت از منابع طبیعی حساس کنند.

این مسوول به ورود ۳۲ هزار میلیارد متر مکعب باران در سد‌های کشور در سال جاری اشاره کرد و گفت: این نعمت اگر مدیریت شود جبران کننده بسیاری از کمبود‌ها خواهد شد، ولی اگر مدیریت نشود با توجه به اثرگذاری آن بر گسترش پوشش گیاهی، آتش سوزی‌های متعددی را شاهد می‌شویم.

وی نبود برنامه منسجم را موجب جزیره‌ای عمل کردن دانست و بر گروه بندی و تقسیم کار استانی در راستای جلوگیری از آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع تاکید کرد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه با تاکید براینکه اعتباری برای تجهیزات و ادوات مقابله با آتش در این اماکن باید در نظر گرفته شود، گفت: آموزش اقشار مختلف در این رابطه مهم است و پیشنهاد می‌شود دفترک‌هایی از طریق راهداری و پلیس راهور به رانندگان در زمینه حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی داده شود.

وی بر ایجاد آتش بر در کوه‌ها و و نصب تابلو‌های هشداردهنده میانه راه‌ها و راه اندازی سامانه پیامکی تاکید کرد و اظهار داشت: عشایر باید باور کنند که منابع طبیعی مال آنان و همه مردمان این سرزمین است و آموزش‌های لازم به آنان به ویژه در مناطق گرمسیر داده شود.

این مسوول به وجود هزار و ۵۰۰ دهیار در استان اشاره کرد و گفت: تجهیزات اطفای حریق باید در اختیار این افراد قرار گیرد و یا اگر به تعداد وجود ندارد در اختیار ادارات منابع طبیعی گذاشته شود.

وی با تاکید براینکه در اطفای آتش نباید کسی جان خود را از دست دهد، افزود: هیچ بیمه‌ای نمی‌تواند جبرانی برای از دست رفتن جان فرد باشد و لباس مخصوص نخستین لازمه اطفای آتش است.

 

 

انتهای پیام/د

زندگی بشر به طبیعت وصل است

 

برچسب ها: محیط زیست ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.