به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رسانه مالیاتی ایران، محمد قاسم پناهی سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه مبارزه با فرار مالیاتی در کانون توجه نظام مالیاتی قرار دارد، گفت: با تکمیل پایگاه اطلاعات مودیان، مسیر کشف فرارهای مالیاتی و شناسایی فعالان اقتصادی فاقد پرونده مالیاتی هموارتر شده است.
بیشتر بخوانید: درآمدهای مالیاتی سال جدید، ۲ برابر درآمد نفتی کشور خواهد بود/پرداخت ۴۲۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی قانون بودجه
محمد قاسم پناهی مهمترین برنامه های سازمان امور مالیاتی کشور برای تحقق درآمدهای مالیاتی سال ۹۸ را تشریح کرد: مهمترین برنامههای سازمان امور مالیاتی کشور برای تحقق درآمدهای مالیاتی سال ۹۸ را تشریح کرد.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور در این خصوص گفت: تحقق درآمدهای مالیاتی امسال، نه با فشار مالیاتی بر اصناف و مشاغلی که دارای پرونده مالیاتی هستند و حساب و کتاب شفاف دارند و نه با افزایش نرخهای مالیاتی، بلکه از طریق مقابله جدی با فرار مالیاتی، شناسایی مودیان جدید، وصول مطالبات و معوقات مالیاتی، تسریع در رسیدگی به پروندههای مالیاتی، اولویت بندی پروندهها و رسیدگی براساس اهمیت پرونده و همچنین گسترش پایههای مالیاتی تامین خواهد شد.
پناهی در ادامه به برنامههای مهم سازمان برای مبارزه با فرار مالیاتی اشاره کرد و گفت: رصد تراکنشهای سنگین و مشکوک بانکی از مهمترین برنامههای نظام مالیاتی برای مبارزه با فرار مالیاتی محسوب میشود. علاوه بر این، شناسایی افرادی که از کارت بازرگانی سایرین و یا حساب بانکی دیگران سوءاستفاده مینمایند و همچنین شناسایی شرکتهای صوری و کاغذی، از دیگر زمینههای مهم مبارزه با فرار مالیاتی به شمار میروند که البته در این رابطه، لازم است شهروندان عزیز از در اختیار گذاردن کارت بازرگانی یا حساب بانکی خود به دیگران شدیدا خودداری کنند.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، جرم انگاری فرار مالیاتی را از مهمترین ویژگیهای قانون مالیاتهای مستقیم بعد از اصلاحیه سال ۱۳۹۴ عنوان کرد و گفت: این اصلاحیه زمینه برخورد جدی و قاطع با جرایم مالیاتی را هموار ساخت و جرم مالیاتی تعریف و مصادیق آن مشخص شده و مرتکبان آن حسب مورد به مجازاتهای درجه ششم محکوم میشوند.
وی همچنین از تشکیل دادسراها و دادگاههای ویژه جرایم مالیاتی در تهران خبر داد و گفت: به زودی این دادسراها و دادگاههای ویژه مالیاتی در تهران تشکیل خواهد شد و در ادامه و پس از بررسی آثار و نتایج، این اقدام به سایر استانها تسری خواهد یافت.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور از برخورد بدون اغماض، جدی و قاطعانه با مرتکبان فرار مالیاتی در هر سطح خبر داد و گفت: با هدف تامین درآمدهای پایدار و اجرای عدالت مالیاتی در کشور، با مرتکبان جرایم مالیاتی بدون هیچ خط قرمزی برخورد میکنیم.
پناهی، با بیان اینکه نظام مالیاتی علیرغم ساختار مناسبی که کسب کرده، تنها مرجع مبارزه با فرار مالیاتی در کشور نیست و دستگاههای نظارتی، امنیتی و انتظامی نیز در این رابطه مسئولیت دارند، گفت: مالیات در آخرین حلقه فعالیتهای اقتصادی قرار دارد و طبیعی است که نمیتوان انتظار داشت صرفا با ابزار مالیات و حسابرسی مالیاتی با پدیده مذموم فرار مالیاتی مقابله کرد.
وی تاکید کرد: مبارزه جدی با قاچاق، رانت، فعالیتهای اقتصادی صوری و دیگر زمینههای فرار مالیاتی، اراده همه دستگاههای اجرایی و نظارتی کشور را طلب مینماید.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه افزود: درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده سازمان در قانون بودجه امسال، رقمی معادل ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است که البته با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «رونق تولید»، سازمان امور مالیاتی کشور از تمام ظرفیتهای قانونی برای حمایت و رونق تولید و اشتغال بهره خواهد بود و امسال نیز همچون سالهای گذشته، شاهد همگرایی و تعامل هر چه بیشتر با مودیان محترم و رعایت حقوق ایشان خواهیم بود به طوریکه اصل مالیات، تضادی با تحرک و رونق اقتصادی نداشته باشد.
پناهی با اشاره به اهمیت اخذ مالیات فراگیر، جامع و عادلانه، گفت: مجموعه تحولات نظام مالیاتی در سالهای اخیر، از جمله پیادهسازی طرح جامع مالیاتی، اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده و اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، همگی در راستای افزایش کارآیی نظام مالیاتی، ارتقای رضایتمندی مودیان، مالیاتستانی عادلانه و مبارزه جدی و قاطعانه با فرار مالیاتی انجام گرفته است.
وی افزود: با اجرای طرح جامع مالیاتی، تمامی فرآیندهای مالیاتی به صورت الکترونیکی درآمده، کارآیی و اثربخشی نظام مالیاتی افزایش یافته و رضایتمندی مودیان نیز ارتقا یافته است.
سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه وجود پایگاه اطلاعات مودیان در رابطه با فرار مالیاتی، پولشویی و برقراری عدالت مالیاتی در کشور بسیار حایز اهمیت است، گفت: براساس ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، این پایگاه به منظور شفافیت فعالیتهای اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شده و دستگاههای ذیربط موظفند اطلاعات مورد نیاز این پایگاه را در اختیار این سازمان قرار دهند که شامل اطلاعات هویتی، معاملاتی، مالی، پولی، اعتباری و سرمایهای اشخاص است.
پناهی اضافه کرد: پایگاه اطلاعات مودیان مالیاتی به عنوان یکی از سامانههای اصلی طرح جامع مالیاتی، در حال حاضر دارای بیش از ۱،۳میلیارد رکورد اطلاعاتی برای رصد مبادلات بانکی، تجاری، گمرکی و ... است که این اطلاعات، مبنای شناسایی مودیان، ارزیابی ریسک و انجام عملیات حسابرسی مالیاتی است.
انتهای پیام/