به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا به تازگی نوع جدیدی از پلاستیک به نام دیکتوآنامین یا PDK را تولید کردهاند که قابلیت جداسازی و تفکیک مولکولی را داشته و به راحتی بازیافت میشود. PDK از موادی تشکیل شده است که بدون از دست دادن کیفیت اولیه خود بازیافت شده و دوباره مورد استفاده قرار میگیرند.
هر سال حجم بسیار زیادی از مواد پلاستیکی وارد طبیعت شده و زندگی آبزیان و سایر جانوران در کره زمین را تهدید میکند. در سالهای اخیر بسیاری از گونههای موجود روی زمین به دلیل آلودگیهای ناشی از مواد پلاستیکی در خطر انقراض قرار گرفتهاند و به طور کلی حیات روی سیاره ما با مشکلات زیادی مواجه شده است. تصاویر ارسالی از حجم مواد پلاستیکی رها شده در بعضی از مناطق کره زمین در حدی است که گویی انسانها در حال غرق شدن در این مواد مخرب طبیعت هستند.
از همین رو ضرورت به کارگیری مادهای بازیافت شدنی و تخریب پذیر به جای پلاستیک امری حیاتی است. دانشمندان با استفاده از فرآیندهای خاص مواد موجود در ماده پلاستیکی PDK را تخریب پذیر و بدون ضرر برای طبیعت به وجود آوردهاند. پس از استفاده کیسه و یا سایر مواد پلاستیکی دیگری که از PDK تشکیل شده است لازم به دور ریختن و نگرانی از ماندگاری چند ساله آن در طبیعت نیست زیرا این نوع از پلاستیک بارها و بارها قابل بازیافت است.
با اختراع PDK، تولید کنندگان صنایع مختلف که در محصولات خود از پلاستیک استفاده میکنند به طور گستردهای از آن استقبال کرده و در حتا برنامه ریزی برای به کارگیری این ماده در تولیدات خود هستند. مطمئنا PDK کمک بسیاری به سالمسازی چرخه محیط زیست کرده و منابع ارزشمند طبیعی را برای آیندگان حفظ میکند.
بیشتر بخوانید: طرح ویژه سامسونگ برای کمک به محیط زیست
اتنهای پیام/