یک متخصص و عضو هیئت علمی درباره چگونگی روزه گرفتن خانم‌های باردار توضیحاتی داد.

اما و اگر روزه داری مادران باردار/ خانم های تحت درمان ناباروری می‌توانند روزه بگیرند؟ به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،لادن گیاهی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا درباره نکاتی که باید خانم‌های تحت درمان ناباروری در ماه مبارک رمضان رعایت کنند، بیان کرد: روزه‌داری تا پیش از انتقال جنین و قبل از شروع بارداری ممانعتی ندارد، به شرط آن که خانم بیماری زمینه‌ای خاصی نداشته باشند و لازم نباشد دارویی را سر ساعت مشخص مصرف کند.

وی روزه‌داری در سه ماه اول و سوم بارداری را توصیه جابز ندانست و افزود: اگرچه روزه‌داری در سه ماه اول باعث سقط جنین نمی‌شود، اما می‌تواند باعث اختلال در تمایز و تکثیر سلولی جنین و تشدید حالت تهوع مادر شود.

روزه‌داری برای خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان بلامانع است

وی با رد تاثیر روزه‌داری در تشدید اندومتریوز در عین حال گفت: روزه‌داری برای خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بلامانع است، اما مدیریت صحیح دریافت غذایی در وعده‌های سحر، افطار و شام بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند و لازم است که افت و خیز ناگهانی قند خون به بهینه‌ترین شکل مدیریت شود.

وی روزه‌داری صحیح را در دریافت متعادل تمام گروه‌های غذایی و نوشیدن آب کافی در وعده‌های سحر، افطار و شام، که باعث تضعیف کیفیت اسپرم و تخمک در فرد سالم نمی‌شود، دانست و گفت: اگر خانم باردار سابقه فشارخون بارداری و دیابت در بارداری قبلی را دارد، بهتر است که روزه نگیرد. زیرا در صورت ابتلای خانم باردار به فشار خون بارداری (پره‌اکلامپسی یا مسمومیت بارداری) و دیابت بارداری، روزه گرفتن در سه ماهه دوم هم جایز نیست.

وی یادآوری کرد: علت مهم منع روزه‌داری در بارداری، تشکیل اجسام کتونی است که از جفت عبور می‌کند و به جنین آسیب می‌رساند.

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.