به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، خوزستان، استانی هنرخیز است که در خود هنرمندان زیادی را پرورش داده است. برای تهیه این گزارش به دیدار یکی از نقاشان سبک هنری نقاشی با کاردک، در گوشهای دنج از شهر اهواز رفتیم و پای صحبتش نشستیم که در کارگاه کوچک، اما پر از مهر، صفا و هنرش میزبانمان شده است. در برابر دیدگانمان اتاق کاری کوچک، اما سراسر از تلالو عشق و دلدادگی به هنر است. در یک گوشه از اتاقش قلم مو، کاردک، بوم و رنگ و در جای جای آن ذوق هنری و احساس نمایان است. دستان هنرمندش حرکاتی ساده و موزون به کمک کاردک و بوم در برابر دیدگانمان به نمایش میگذارد و بر بوم، نقشهایی میآفریند که هر بینندهای را به خود جذب میکند.
وی از هنرمندان نامی خوزستانی هنر نقاشی با کاردک است که در آثارش دنیایی از هنر را همراه خود دارد و او کسی نیست، جز محمد هاشم بدری، کسی که طنین دستان هنرمندش از کارگاه کوچکش تا فرانسه هم رفته و مبتکر و مبدع سبک هنری بدریسم در سال ۱۹۹۴ در فرانسه به نام خود است.
محمد هاشم بدری، نقاش و مبدع سبک هنری بدریسم، به دلیل مهارت خارق العاده در نقاشی با کاردک در میان نقاشان اروپایی به جادوگر رنگها و در ایران به شاعر رنگها معروف است.
محمد هاشم بدری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در سال ۱۳۲۵ در ماهشهر متولد شدم و در این شهرستان درس خواندم و در کوچه پس کوچههای آن به مدرسه رفتم. پس از اتمام تحصیلات و اخذ مدرک دیپلم، وارد هوانیروز و پس از گذشت ۶ ماه به نیروی زمینی ارتش منتقل شدم. در سال ۱۳۴۵ از منطقه اصفهان به لشکر ۹۲ زرهی خوزستان انتقال یافتم و در آغاز جنگ به عنوان فرمانده تانکهای چیفتن در مناطق مرزی حضور داشتم.
پای آثار جادوگر رنگها از مرزهای جهانی هم عبور کرده است. بدری در خصوص نمایشگاههایی که در داخل و خارج کشور برگزار کرده، میگوید: تاکنون حدود ۵۰ تا ۶۰ نمایشگاه داخلی و خارجی در کشورهای فرانسه، ایتالیا، آلمان، ترکیه و... برگزار کردم.
هاشم بدری، همراه دیگر رزمندگان و اهالی خرمشهر در صیانت و نگهداری این شهر حضور داشته و علاوه بر داشتن هنری فاخر، قهرمان ملی هم هست و مدال جانبازی ۳۵ درصد ۸ سال دفاع مقدس را به همراه خود دارد. برای ما از خاطرات آن روزهایش هم حرفهایی داشت.
وی افزود: یک روز چند اسیر گرفته بودیم و وقتی به یکی از آنها به عربی گفتم: اشرب چای؟ برق امیدی که در چشمانش مشاهده کردم بهترین خاطره من از جبهه بود.
گرچه جنگ و دست سرنوشت، پاهای او را گرفت، اما دستان توانا و اندیشه خلاق جانباز اهل دل، طبیعت را به کارگاه کوچکش آورده و پس از جانبازی، سکون مانع حرکت او نشد.
محمد هاشم بدری اظهار داشت: در سال ۱۳۶۰ در جبهه ترکش خوردم و جانباز شدم و پزشکان برایم استراحت در نظر گرفتند و من چون از بچگی به نقاشی علاقه داشتم و هروقت فرصتی میشد با مداد و یا هر وسیله دیگر خط خطی میکردم، کار نقاشی خود را شروع کردم.
درختها این موجودات فرح بخش و زیبای خدا را دوست داشت و رابطه عمیق و ناگسستنی با آنها داشت به طوری که در اکثر کارهایش ردپایی از درختان دیده میشد، پس علتش را از او جویا شدیم.
بدری تصریح کرد: سبک کار من نچرالیسم یا طبیعت گرایی است و همچنین از بچگی از بودن در کنار درختان احساس خوبی داشتم. من هم وقتی شروع به نقاشی کردن نمودم، از درختان الهام گرفتم و آنها را الگوی کارهایم قرار دادم.
وی با این حال که تحصیلات آکادمیک نقاشی نداشته، با تکنیک خاص و استادی خود توانسته به چندین روشندل نقاشی کردن بیاموزد، روشندلانی که با چشم دل شاهکار میآفرینند.
آذر محمدی، یکی از روشندلان و از شاگردان بدری در مورد نحوه نقاشی کشیدنش در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: مثلا یک دایره میکشم و خودکار را روی کاغذ فشار میدهم. وقتی که برجسته شد میتوانم آن را لمس کنم و خطها را دنبال میکنم و با مداد شمعی که حالت چربی دارد میتوانم نقاشیها را رنگ کنم.
در پایان دیدارمان پای صحبتهای شهربانو کلانی، همسر این هنرمند نشستیم، که سنگینی سقف این زندگی مشترک بر روی ستونهای صبرش قرار داشت.
شهربانو کلانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز ،گفت: همسرم بابت این تابلوها هزینههای زیادی پرداخت میکند و زحمت زیادی میکشد .
هاشم بدری بعد از گذشت ۳ دهه نقاشی با خلق آثاری سرشار از عاطفه و رنگ دغدغههای زیاد دارد، میطلبد به او توجه بیشتری داشته باشیم و از هنرش حمایت کنیم و به جاست مسئولین هنرمندان را بیشتر دریابند تا شاهد بالندگی هنر و هنرمندان باشیم.
گزارش از مهتاب محمدحسینی
انتهای پیام/