سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: بیش از ۹۰ درصد حوادث آتش سوزی در شهر تهران در ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه رخ می‌دهد.

جمعه//////////// ۹۰ درصد آتش سوزی‌ها در ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه رخ می‌دهد/افراد در زمان خرید خانه توجه به ایمنی ساختمان ندارندسید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اجرای طرح ۹۹۹ و بازدید سازمان آتش نشانی شهر تهران از ساختمان‌های بلند مرتبه و آموزش به ساکنان ساختمان‌ها اظهار کرد: طرح ۹۹۹ در شهر تهران اجرا می‌شود، اما سرعت بالایی ندارد.

وی در خصوص روند کند اجرای طرح ۹۹۹ گفت: در اسفند ماه سال ۹۷ بیشتر مردم و ساکنان ساختمان‌های بلند مرتبه درگیر نظافت و خرید شب عید بودند و استقبال چندانی از طرح نداشتند و در فروردین ماه امسال نیز سازمان آتش نشانی مشغول امدادرسانی در استان‌های سیل زده بود، بنابراین در چند ماه گذشته با دلایل موجه طرح ۹۹۹ با کندی اجرا شد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه طرح ۹۹۹ به صورت رایگان اجرا می‌شود، ادامه داد: استقبال از طرح ۹۹۹ در برخی از ساختمان زیاد بود به گونه‌ای که سالن اجتماعات محله را برای اجرای این طرح در نظر می‌گرفتیم، اما در کنار آن در برخی از ساختمان‌ها با استقبال کم ساکنان مواجه می‌شدی، البته تمام این موارد از قبل در سازمان آتش نشانی پیش بینی شده بود، زیرا هر طرح جدیدی که اجرا می‌شود چالش‌های نیز به همراه دارد.

ملکی بیان کرد: سال گذشته ارتش جمهوری اسلامی ایران از طرح ۹۹۹ استقبال خوبی کرد و سازمان آتش نشانی شهر تهران با حضور در شهرک‌های مسکونی متعلق به ارتش از ساختمان‌ها بازدید و به ده‌ها هزار نفر از ساکنان این شهرک‌ها آموزش دادند و همین موضوع باعث شد سایر نیرو‌های نظامی نیز از این طرح استقبال کنند.

وی افزود: ساکنان برخی از ساختمان‌ها تصور می‌کنند که اگر سازمان آتش نشانی وارد ساختمان آن‌ها شود قرار است در خصوص ایمنی آن تذکر دهد در صورتی که تنها هدف آتش نشانی از اجرای طرح ۹۹۹ آموزش شهروندان است و بدانند که در زمان وقوع حوادثی مانند حریق و زلزله چه اقداماتی انجام دهند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: در حال حاضر مردم زمانی که برای خرید خانه اقدام می‌کنند به تمام موارد از جمله سنگ ساختمان، کابینت، دسترسی به مترو و اتوبوس و پارک توجه می‌کنند، اما هیچ کدام از آیتم‌های ایمنی را در انتخاب خانه لحاظ نمی‌کنند و از مالک هیچ سوالی در خصوص ایمنی ساختمان و سیستم اطفی حریق نمی‌کنند.

ملکی گفت: با تمام سختی‌ها و چالش‌های پیش رو طرح ۹۹۹ در حال اجرا است.

وی در خصوص نصب جعبه حریق در ساختمان‌های بلند مرتبه گفت: سال‌ها است که ساختمان‌های بالای ۶ طبقه باید تاییده ایمنی دریافت کنند و یکی از آتیم‌های دریافت این تاییده داشتن سیستم های‌تر یا همان سیستم اطفای حریق است.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: در ساختمان‌های نو ساز بالای ۶ طبقه که از سوی شهرداری تهران معرفی می‌شود تا زمانی که سیستم اطفای حریق نصب نشود، گواهی آتش نشانی صادر نمی‌شود البته در حال حاضر در شهرداری تهران مواردی مطرح است تا در ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه نیز سیستم اطفای حریق نصب شود که هنوز عملیاتی نشده است.

ملکی بیان کرد: ساختمان‌های نو ساز بلند مرتبه که تاییده ایمنی آتش نشانی را دریافت می‌کنند مشکلی ندارند و تقریبا بیش از ۹۰ درصد حوادث آتش سوزی در تهران در ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه رخ می‌دهد و این موضوع به این معنا نیست که در ساختمان‌های بلند مرتبه حادثه رخ نمی‌دهد بلکه در این ساختمان‌ها به محض وقوع آتش سوزی سیستم‌های اطفای حریق به صورت خودکار فعال می‌شود و آتش را خاموش می‌کند و دیوار‌های دود بند جلوی انتشار دود را در طبقات بالایی می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر مشکل اصلی سازمان آتش نشانی با ساختمان‌های قدیمی است که ۲۰ تا ۳۰ سال قبل احداث شده اند و ایمنی لازم را ندارند البته برای این ساختمان‌های نیز تصمیماتی گرفته شده و از سال گذشته کار برای ایمن سازی این ساختمان‌ها آغاز شده است.

سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران بیان کرد: با تمام اقدامات انجام شده تا رسیدن به یک شهر ایمن فاصله داریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار