به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رشید حیدریمقدم امروز از همدان با اشاره به برنامه غذایی و تمرینی ورزشکاران در ماه رمضان اظهار کرد: ورزش در ماه رمضان باعث افزایش گردش خون در بدن میشود و سبب خواهد شد فرد روزهدار از نشاط و شادابی بیشتری برخوردار باشد.
وی ادامه داد: ورزش باعث میشود روزهدار کمتر دچار خستگی و ضعف عضلانی شود، ضمن اینکه از تجمع چربیها در بدن جلوگیری میکند و مانع کاهش میزان متابولیسم بدن میشود.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان ادامه داد: بهترین زمان ورزش در ماه رمضان، دو ساعت پس از صرف وعده افطار است پس باید در این وعده از خوردن غذاهای سنگین و پرخوری اجتناب کرد.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از پرخوری در وعده افطار میتوانید با یک لیوان آب ولرم و دو عدد خرما روزهتان را باز کنید و پس از آن مقداری سوپ میل کنید تأکید کرد: بدترین زمان ورزش قبل از افطار است.
حیدریمقدم تصریح کرد: قبل از افطار، چون ذخایر بدن خالی است، با انجام ورزش عضلات تحلیل میرود و فرد دچار افت قند خون و در نتیجه سردرد و سرگیجه میشود.
وی ادامه داد:، چون در این زمان بدن نیاز به استراحت دارد و آماده دریافت مواد مغذی برای ادامه بقااست اگر استرس جدیدی به آن وارد کنیم به لحاظ جسمی و روحی آسیب خواهیم دید.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان ادامه داد: ورزشکارانی که در ماه مبارک رمضان به روزهداری میپردازند باید نکات مهمی را در رژیم غذایی و تمرینات ورزشی خود اعمال کنند، زیرا در این ماه باید از رژیم غذایی سالم و تمرینات ورزشی سبک به همراه خواب کافی بهره برد.
وی تصریح کرد: ورزشکارانی که در ماه رمضان مانند روزهای قبل از روزهداری، به ورزش میپردازند، ممکن است دچار عوارضی مانند کمآبی بدن، گرفتگی عضلات، کاهش قدرت، آسیبهای مفصلی، اُفت قند خون، بالا رفتن ضربان قلب شوند که برای جلوگیری از این موارد باید از شدت تمرینات تا حد امکان بکاهند.
حیدریمقدم بیان کرد: تمرینات ورزشی ملایم باید دو ساعت بعد از سحر یا دو ساعت بعد از افطار انجام شود که بهترین ورزش برای افراد عادی پیاده روی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است.
وی پرخوری در وعدههای سحری و افطاری را بسیار مضر دانست و گفت: پرخوری در وعدههای افطار و سحر باعث بروز چاقی و در نتیجه دیابت، افزایش سلولهای چربی، افزایش کلسترول، بالارفتن فشارخون، کمآبی بدن و آسیب به کلیهها و کبد، یبوست و رفلاکس معده میشود.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان همدان خواستار اجتناب از تناول غذاهای سرخ شده، فستفود، نوشابه، شیرینی، آبنبات، لبنیات پرچرب، روغن جامد، زولبیا و بامیه، کلهپاچه، آب یخ شد و ادامه داد: مصرف مایعاتی مانند خاکشیر، تخم شربتی بدون شکر میتواند به جبران آب از دست رفته بدن کمک کند.
منبع:فارس
انتهای پیام/