به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،محمود صادقی معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق ،روز جمعه در حاشیه بازدید از بیابان لوت در نهبندان اظهار کرد: روادید گردشگری به صورت ۲۴ ساعته در فرودگاههای بزرگ بین المللی که پرواز خارجی دارند انجام میشود.
وی با اشاره به صدور روادید در فرودگاههای امام خمینی (ره)، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و کیش بیان کرد: بعد از فرودگاه امام خمینی (ره) بیشترین حجم صدور روادید مربوط به فرودگاه مشهد است.
معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق یادآور شد: سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار روادید گردشگری در مشهد صادر شد که پیش بینی میشود این رقم برای امسال به مراتب افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه دیپلماسی گردشگری یکی از عمده محور برنامههای نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور است گفت: وزارت خارجه در بخش دیپلماسی روی جنبههای اقتصادی نیز تاکید دارد از همین روز در ساختار جدید خود، معاونت اقتصادی را تاسیس کرده است.
صادقی شرکت در نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت را یک تجربه خوب در کنار اساتید برجسته داخل و خارج کشور عنوان کرد و افزود: در این همایش علاوه بر مطالب علمی، مباحث گردشگری بیابان لوت نیز مورد توجه بود.
وی ادامه داد: بازدید میدانی از بیابان لوت تجربه جالبی بود و به اثبات رسید که در کنار جاذبههای متنوع طبیعی، تاریخی و مذهبی کشور زیباییهای بیابان لوت که در چند استان مشترک است قابلیتهای زیادی دارد و میتواند زمینه جذب گردشگری داخلی و خارجی را فراهم کند.
معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق بیان کرد: سالانه حدود ۳۰ میلیون گردشگر وارد استان خراسان رضوی میشوند که حدود ۲.۵ میلیون نفر آنها گردشگر خارجی هستند.
وی تصریح کرد: برخی افراد نیز از کشورهای همسایه به قصد گردشگری سلامت وارد خراسان رضوی شده که میتوان بین این دو استان پلی ارتباطی برقرار کرد تا بخشی از گردشگران خراسان رضوی از بیابان لوت خراسان جنوبی هم بازدید کنند.
صادقی یادآور شد: البته شاید به خاطر بعد مسافت این کار کمی مشکل به نظر برسد، ولی اگر ساماندهی خوبی از طریق بخش خصوصی صورت گیرد میتوان بخشی از جمعیت گردشگری خراسان رضوی را به منطقه بیابان لوت کشاند.
همایش دو روزه بین المللی گردشگری بیابان لوت که از روز چهارشنبه (۱۱ اردیبهشت) در دانشگاه بیرجند آغاز شد، بخش دوم آن پس از ارایه مقالات علمی، بازدید از عرصه بیابان جهانی لوت در شهرستان نهبندان بود.
این بازدید صبح پنجشنبه با حضور ۷۰ میهمان داخلی و خارجی از کشورهای ایتالیا، مالزی، افغانستان و اساتید دانشگاههای فردوسی مشهد، تهران، اصفهان، سیستان و بلوچستان و ... آغاز شد که تا ساعت سه بامداد امروز (جمعه) ادامه یافت.
بازدید از آسبادهای روستای خوانشرف، خانه تقوی، کوههای مینیاتوری و ریگ یلان در شهرستان نهبندان از جمله برنامههای این سفر بود.
در این سفر محمود صادقی معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور، مهران مقصودی مدیر پایگاههای جهانی بیابان لوت، اسماعیل کهرم فعال محیط زیست، نظر افضلی نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی حضور داشتنند.
در این بازدید مدیرپایگاههای جهانی بیابان لوت ضمن معرفی عرصه این اثر، ثبت جهانی انواع گونههای جانوری، گیاهی و سایر عوارض بیابان را برای بازدیدکنندگان تشریح کرد.
۱۳۵ مقاله علمی از کشورهای انگلستان، استرالیا، هند، ترکیه، ایتالیا و سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که بخشی از این مقالات به صورت شفاهی در قسمت علمی همایش ارایه شد.
بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران سال ۱۳۹۵ در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و بین استانهای خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان مشترک است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ت