شهرآبادی گفت: فعالیت‌های پژوهشگاه صنعت نفت متمرکز بر رفع چالش‌های حوزه حفاری، تولید و بهره وری از مخازن نفت و گاز و بررسی روش‌های ازدیاد برداشت با هدف افزایش تولید از مخازن نفتی است.


ارائه راهکار‌هایی برای رفع چالش‌های حوزه حفاری و مشکلات سرچاهی به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، شهرآبادی رییس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه در اولین روز نمایشگاه ٢٤ ام نفت گفت: این پژوهشکده زیر مجموعه پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت است که رسالت خود را در زمینه نیاز‌ها و رفع مشکلات و چالش‌های صنعت نفت قرار داده است.

وی  تصریح کرد: فعالیت‌های پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت متمرکز بر رفع چالش‌های حوزه حفاری، تولید و بهره وری از مخازن نفت و گاز و همچنین بررسی روش‌های ازدیاد برداشت با هدف افزایش تولید از مخازن نفتی است.

شهر آبادی با تاکید بر اینکه اکثر مخازن کشور در نیمه دوم عمر خود بوده و با مشکلات متعددی مواجه هستند، تصریح کرد: تولید آب و گاز ناخواسته، تولید شن و نشست رسوبات واکس وآسفالتین در ستون چاه و تاسیسات سر چاهی از مهمترین مشکلات این مخازن محسوب می‌شود که نهایتا باعث کاهش تولید از این مخزن شده است.

رییس پژوهشکده مهندسی نفت با بیان اینکه برای حل این معضلات، پروژه‌های متعددی در این پژوهشکده تعریف شده است، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت در نظر دارد تا در زمینه بهینه سازی حلال‌ها و بازدارنده‌های رسوبات تحقیقاتی انجام داده که نتایج آن قابل ارائه به صنعت است.


بیشتر بخوانید: آغاز به کار بیست و چهارمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی 


وی حوزه حفاری را از دیگر موضوعات مهم صنعت بالادستی دانست و گفت: هرزروی بسیار زیاد و سیالات حفاری از مهم‌ترین مشکلاتی است که در زمینه حفاری با آن مواجه هستیم از این رو نقش پژوهشگاه صنعت نفت در تامین نیاز‌های کشور در این زمینه می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و با توجه به این امر افزایه‌های مناسب جهت جلوگیری از هرزروی در این مجموعه تولید و تجاری سازی گردید و تا میزان قابل ملاحظه‌ای هرزروی در زمان حفاری به حداقل ممکن رسید.

شهرآبادی به پروژه‌های ازدیاد برداشت اشاره کرد و گفت: قبل از اجرای هرگونه پروژه‌ای در زمینه ازدیاد برداشت می‌بایست مطالعات، بررسی‌های آزمایشگاه و پایلوت انجام شده و در نهایت از نتایج بدست آمده در میادین مورد نظر استفاده کرد و چنانچه انجام و اجرای این امر به درستی صورت نگیرد علاوه بر اینکه باعث افزایش بازیافت از مخزن نخواهد شد مشکلات و آسیب جدی نیز به سازند مخزنی ایجاد خواهد کرد.

این مقام مسئول گفت: علاوه بر فعالیت‌های اشاره شده که اکثر آن‌ها کاربردی نیز هستند، این پژوهشکده سرویس‌های فناورانه‌ای را به صنعت ارایه می‌کند.

وی ادامه داد: سرویس‌های فناورانه پژوهشکده مهندسی نفت شامل مطالعات آزمایشگاهی سیالات مخزن، مطالعات سنگ مخزن و ارزیابی افزایه‌های گل حفاری و سیمان و اسید‌های مورد نیاز در صنعت نفت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار