به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن زنگنه، وزیر نفت در افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار کرد: امسال قصد داریم باب جدیدی از همکاری دوطرفه را با شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها باز کنیم تا این کسب و کارها توسعه یابد، همکاری با دانشگاهها هم مطابق سالهای قبل ادامه مییابد.
زنگنه تداوم صادرات نفت، تلاش برای تامین واحدهای پالایش و پتروشیمی، افزایش تولید گاز غنی، افزایش تولید گاز از میدان گاز پارس جنوبی، افزایش تولید محصولات پتروشیمی و همکاری با شرکتهای دانشبنیان را از اولویتهای سال ۹۸ وزارت نفت معرفی کرد.
وی گفت: تامین خوراک پایین دستی پتروشیمی جز اهداف ماست، اما در این میان با یک سری شبه تولیدکننده مواجه هستیم که بدون تولید به صرف پروانه به دنبال دریافت خوراک برای صادرات هستند.
وزیر نفت بیان کرد: ظرفیت تولید گاز غنی کشور امسال از یک میلیارد متر مکعب عبور خواهد کرد و بدن مشکلی خاصی تمام گاز مورد نیاز واحدهای صنعتی تامین خواهد شد هر چند سال گذشته نیز مشکلی در تامین گاز وجود نداشت.
زنگنه افزود: برای نگهداشت تولید در طرحهای بالادستی ۶ میلیارد دلار در دستور کار قرار گرفته است که ۱۰ قرارداد به ارزش ۶۵۰۰ میلیارد تومان منعقد و ۳۴ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در دست مناقصه است که هدف ما از این قراردادها ایجاد اشتغال و رونق تولید برای سازندگان داخلی است.
بیشتر بخوانید: آغاز به کار بیست و چهارمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
وی بیان کرد: برای استفاده از منابع مالی و نقدینگی در اختیار مردم و بهرهمندی از ظرفیتهای بازار سرمایه برنامه داریم.
زنگنه بیان کرد: ادامه تمرکز بر سرمایه گذاری پارس جنوبی به نحوی است که تا زمستان میزان تولید به ۶۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ و ۹۹، ۱۸ طرح پتروشیمی جدید در کشور راه اندازی می شود به این ترتیب میزان ظرفیت نهایی پتروشیمی از ۲۷ میلیون تن در سال به ۵۰ تن افزایش خواهد یافت و درآمد پتروشیمی که ۱۹ میلیارد دلار بوده در سال ۱۴۰۰ به ۳۶ میلیارد دلار خواهد رسید.
وزیر نفت ادامه داد: همه اینها تولید کشور و افزایش خوراک را دنبال دارد و افزایش درخواست و کالای ایرانی است و خدمات مهندسی با توجه به افزایش سطح شرکتهای داخلی به آنها واگدار میشود.
زنگنه ادامه داد: اولویت بعدی ما، تداوم اجرای بستههای کاری طرح نگهداشت و افزایش تولید میادین نفتی است که تاکنون ١٠ قرارداد آن امضا شده است و با هدف رونق کسب و کار داخلی، این روند با جدیت ادامه مییابد.
وزیر نفت افزود: برای میادین سپهر، جفیر، آبان، پایدارغرب، دالپری، پایدارشرق و چشمه خوش قراردادهای توسعهای امضا شده و بازهم توسعه میادین را دنبال میکنیم.
وی بیان کرد: ایران هیچگاه از نفت بهعنوان ابزار سیاسی استفاده نکرده است و هر کس استفاده کند باید تبعات آن را بپذیرد.
زنگنه با بیان اینکه برخی با کارهایشان مرگ اوپک را رقم میزنند، گفت: برخیها با استفاده از نفت به عنوان سلاح علیه دو عضو اوپک اتحاد اوپک را بر هم زده و مرگ آن را رقم میزنند و مسئولیت این کار با آنها است.
وی تصریح کرد: صفر کردن صادرات نفت اگرچه آرزوی آمریکاست، اما خیال واهی است و ۲ کشور همسایه ایران سعی میکنند درباره ذخایر و تولید نفت خود اغراق کنند. آمریکا و حامیانش فکر میکنند بازار نفت را با بیانیه میتوانند اداره کنند در حالی که اینگونه نیست. شکنندگی بازار با اظهارات امیدبخش سامان پیدا نمیکند.
وزیر نفت ادامه داد: صنعت نفت در نوک پیکان حملات آمریکا قرار دارد و همه باید دست در دست هم دهیم تا از این شرایط خطیر عبور کنیم.
زنگنه تصریح کرد: ما با کشوری دشمنی نداریم، اما دو کشور همسایه با فرستادن پیام هایی ضمن بزرگنمایی ظرفیت تولید و مخازن خود سعی دارند اینگونه وانمود کنند که میتوانند جای خالی ایران را در بازارهای نفتی پر کند، اما این موضوع به همین سادگی امکان پذیر نیست، چون بنابر آمارهای موجود از سوی سازمانهای بی طرف این آمارها خلاف واقعیت است.
زنگنه در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه آغاز سهمیه بندی بنزین از فردا صحت ندارد، درباره میزان فروش نفت نیز گفت: شفاف سازی در مورد فروش نفت صورت نخواهد گرفت و اطلاع دقیقی از فروش نفت ارائه نخواهد شد.
وی با ابراز نگرانی واسطهها بیان کرد: نگرانی بابت احیای دوباره امثال بابک زنجانی وجود دارد، اما نمیتوان شفاف سازی در این زمینه انجام داد.
انتهای پیام/
چرا مردم عادی هزینهای قاچاق سوخت رو بای بدن ؟