به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم فوتبال استقلال تهران ۶ امتیاز از تیم صدرنشین لیگ برتر فوتبال یعنی پرسپولیس عقب افتاد و شانس کمی برای قهرمانی دارد.
هواداران استقلال از شب گذشته زمزمههایی برای جدای وینفرد شفر سر دادند و معتقدند او نتوانسته است تیم پر مهره استقلال را خوب هدایت کند.
وینفرد شفر در فصل گذشته وعده قهرمانی در لیگ بعدی را داد و بعد از شکست برابر پدیده از فصل بعد لیگ برتر فوتبال حرف زد و این وعدهها حوصله هواداران آبی پوشان پایتخت را سر برده است.
شفر فصل گذشته که نیم فصل رویایی را سپری کرد و با خرید تیام و جپاروف نتایج قابل قبولی گرفت، اما برای قهرمانی دیر شده بود و در نهایت تنها به جام حذفی رضایت داد.
با شروع فصل جدید لیگ برتر فوتبال شفر با جذب مهرههای مورد نظر قصد داشت تا حضوری قدرتمندانه در بازیها داشته باشد و تاکید شفر برای جذب تیام و جپاروف در نهایت به جایی نرسید و استقلال با مهرههای دیگری جای خالی آنها را پر کرد.
نیم فصل اول نتایج خوبی را از استقلال ندیدیم و در نهایت در نیم فصل لیگ برتر فوتبال گادوین منشا از تیم رقیب و پاتوسی و ایسما ۳ بازیکن آفریقایی به ترکیب استقلال اضافه شدند.
نتایج گاه و بیگاه استقلال و پیروزیهای پر گل و در پی آن اُفتهای آنچنانی بلاتکلیفی را در استقلال به حد اعلا رساند و در نهایت شفر در آسیا به جز بازی رفت با الهلال نتایج قابل قبولی نگرفت.
باید قبول کرد که مصدومیتها در نتایج استقلال تاثیر گذار بوده است، اما آبیها در این فصل تیم پر مهرهای بودند که روی نیمکت هم دست سر مربی را برای تغییرات باز گذاشته بودند.
استقلال در بازیهای اخیر بارها خود را بیخ گوش پرسپولیس رساند و دوباره با یک نتیجه قافیه را واگذار کرد و حالا در فاصله ۳ هفته به پایان لیگ برتر استقلال ۶ امتیاز از رقیب خود عقب است.
ایرادهایی به نوع مربیگری شفر در استقلال وارد است که به صورت کلی به آن می پردازیم:
۱- تاکید شفر برای استفاده از دستیاران خارجی و آنالیزور هایش که نشان میدهد در بازیهای اخیر مقابل حریفان آنالیز مناسبی نداشته اند و در تمرینات تاثیر در نوع آمادگی بازیکنان و تاکتیک پذیری مشاهده نمیشود و نداشتن پلان دوم در استقلال از مواردی است که کاملا مشهود است و در بازی شب گذشته برابر پدیده هم قابل فهم بود.
۲- تاکید به استفاده بازیکنان در چند پُست آنهم درست زمانی که استقلال در این پستها بازیکن دارد و میتواند به صورت تخصصی در بازیهای مختلف از آن استفاده کند.
۳- اصرار به استفاده از بازیکنان خارجی از جمله ایسما که در بازیهای اخیر ضعیف ظاهر شده و میتوانست جای خود را به یک بازیکن دیگر بدهد.
۴- نداشتن ترکیب ثابت پس از گذشت ۲۷ هفته از بازیهای لیگ برتر نیز از جله مواردی است که به شفر وارد است و معمولا تیمها بعد از هفته پنجم در دور رفت و یا برگشت تعریف مشخصی از ترکیب را برای تیم خود دارند که در استقلال هر بازی ترکیبی متفاوت آزمایش و در نهایت با جواب منفی مواجه شد.
۵- باخت در دربی و بازیهای بزرگ از جمله مواردی است که عرصه را برای ماندن شفر تنگ کرد و شاید این مربی حرفهای باید زودتر از این میفهمید که پیروزی برابر پرسپولیس میتواند حکم محبوبیتش را امضا کند، اما او نه تنها برای دربی راهکاری نداشت بلکه به رقیبان مستقیم خود مثل تراکتور و پدیده نیز باج ۳ امتیازی داد.
۶- شفر در برخوردهای انضباطی نیز قاطعیت لازم را نداشت و نظم آلمانی که از او انتظار میرفت در طول فصل مشاهده نشد و شاید این ایراد به دستیاران او نیز وارد شود.
شکست استقلال در بزرگترین و حساسترین بازی فصل برابر پدیده درد دل هواداران را تازه کرد و در نهایت دل نوشتههایی از برخی هواداران به شرح زیر منتشر شد:
زنگ خطر برای وینفرد شفر به صدا درآمد و بلیت برگشت او OK شد و باید دید پیرمرد آلمانی خودش بی سر و صدا میرود یا کار به شکایت و دریافت رقمی حدود ۱۵ میلیارد تومان میرسد.
آنچه مشخص است باشگاه استقلال از عملکرد شفر با توجه به هزینههای انجام شده رضایت ندارد، اما نوع قرارداد وینفرد شفر و دستیارانش در استقلال به شکلی است که اگر قرار باشد از سوی باشگاه همکاری منتفی شود رقمی معادل ۱۵ میلیارد تومان خسارت روی دست باشگاه میگذارد و به همین دلیل مدیران باشگاه استقلال فعلا در این زمینه سکوت اختیار کردند، اما شاید پنهانی و در آیندهای نزدیک و بعد از پایان فصل شفر توافقی از استقلال جدا شود.
نتایج شفر در فصل جاری لیگ برتر فوتبال و لیگ قهرمانان آسیا نه تنها خودش بلکه مدیران آبی را هم روی خط قرمز قرار داده است و در صورتی که رقیب دیرینه این تیم یعنی پرسپولیس به مقام قهرمانی برسد وزارت ورزش و جوانان هم از گزند زخم زبانهای استقلالیها در امان نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
جلسه فوری هیئت مدیره استقلال با چاشنی برکناری شفر
انتهای پیام/
1- استفاده از پژمان جمشیدی در سمت راست
2- استفاده از روزبه چشمی در دفاع وسط به جای هافبگ دفاعی
3- استفاده از شجاعیان در هافبک دفاعی به جای هافبک هجومی
4- عدم تعویض ایسما با قائدی در ابتدای نیمه دوم
5- وقتی سیستم بازی در این دو مسابقه روی ارسال از جناحین است مرتضی تبریزی از ابتدا باید در ترکیب می بود.