غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت زعفران در بازار خبر داد و گفت: اگرچه در فروردین قیمت زعفران به سبب کاهش عرضه بین ۶ تا ۱۰ درصد در بازار افزایش یافت، اما از ۲۵ فروردین تا کنون قیمتها به ثبات نسبی رسیده است.
وی حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ را ۸ میلیون و حداکثر ۱۳ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه بخش اعظم زعفران تولیدی به بازارهای هدف صادر میشود، از این رو نمیتوان پیش بینی دقیقی راجع به قیمت زعفران در بازار داشت.
میری با بیان اینکه ۲۰ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف میشود، گفت: براین اساس قیمت زعفران تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون نوسان نرخ ارز، میزان صادرات و عرضه دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار میگیرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان صادرات در در دسترس نیست، بیان کرد: علی رغم پیگیریهای مکرر، گمرک آمار صادرات زعفران را از پایان آبان اعلام نکرده است. درحالیکه در پایان هر ماه آمار صادرات باید از طریق گمرک اعلام شود تا صادرکنندگان براساس آن بتوانند برنامه ریزی دقیقی داشته باشند.
وی از افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی تولید زعفران در سال زراعی جدید خبر داد و گفت: با توجه به شرایط جوی مناسب و بارندگیهای اخیر پیش بینی میشود که اگر مشکل خاصی اتفاق نیفتد، تولید زعفران با افزایش حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۰۰ تن برسد.
نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: با توجه به پیش بینی افزایش تولید، باید بازار یابی و بازار سازی مناسبی برای صادرات زعفران داشته باشیم تا زعفران تولیدی روی دست کشاورزان نماند که بر کاهش قیمت و زیان کشاورزان دامن بزند.
میری نسبت به قاچاق پیاز زعفران هشدار داد و گفت: با توجه به آنکه از ۲۵ اردیبهشت یا اوایل خرداد پیاز زعفران از زمین در میآید، از این رو باید مسئولان ذی ربط باید با اعمال نظارت بیشتر از قاچاق پیاز زعفران جلوگیری کنند و نگذارند پیاز زعفران به سهولت از کشور خارج شود.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: متولیان امر باید از خروج پیاز زعفران به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور جلوگیری کنند چرا که به سبب کم آب بر بودن کشت زعفران، خروج پیاز و کشت آن در کشورهای همسایه به معنای گستره بیکاری و نابودی تولید داخل است.
انتهای پیام/