به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری جایزه ادبی جهانی فلسطین در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عصر امروز در محل غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی با حضور محسن پرویز، دبیر جایزه جهانی فلسطین، طراد حماد نایب رئیس شورا و بدیع الصور عضو شورای سیاستگذاری جایزه جهانی فلسطین برگزار شد.
در این مراسم محسن پرویز، دبیر جایزه جهانی فلسطین با اشاره به چگونگی راه اندازی جایزه جهانی فلسطین گفت: در مهر سال گذشته بود، که جمعی از نویسندگان و شعرا از کشورهای ایران، لبنان، فلسطین، پاکستان، یمن، عراق، اندونزی و برخی دیگر از کشورها یک جمعی را تشکیل دادند، که بر محوریت را اندازی جایزهای جهانی برای محور مقاومت بود در آن جلسه جایزه یکی از موضوعاتی که مورد اتفاق قرار گرفت راه اندازی جایزه ای برای حمایت از نویسندگان و شعرای مقاومت بود.
وی افزود: عنوان جایزه به فلسطین به عنوان محور اصلی مقاومت تخصیص پیدا کرد. ارکان و اساسنامه ای برای آن درنظر گرفته شد تعدادی از اعضای موسس به عنوان شورای سیاستگذاری از کشورهای مختلف انتخاب شدند. به اتفاق آراء میثم نیلی رئیس شورا و طراد حماد به عنوان نائب رئیس جایزه جهانی فلسطین شدند. اصرار دوستان براین بود یکی از دوستان ایرانی رئیس شورا شود چون اکثر کارهای جایزه را در ایران انجام می دهند.
دبیر جایزه جهانی فلسطین با اشاره به ایجاد شورایی برای جایزه جهانی فلسطین اظهار کرد: نویسندگان و شاعران از کشورهای مختلف در شورای جایزه جهانی فلسطین عضویت دارند و وظایفی در این شورا به عهده اعضای آن گذاشته شد. این جایزه یک جایزه غیر دولتی است که انجمنهای مردم نهاد، انجمن های ادبی، شاعران، نویسندگان و ادیبان آن را برگزار می کنند ما در انجمن برگزاری یک جایزه داخلی را به نام فلسطین مصوب کردیم در داخل کشور هم این جایزه برگزار خواهد شد سایتی برای این جایزه درنظر گرفته شده است شاعران و نویسندگان می توانند تا مهر ماه سال جاری آثار خود را در سایت بارگذاری کنند پس از اینکه آثار رسیده داوری شد آثار رسیده به جایزه مورد تقدیر قرار می گیرد سعی می شود این آثار بازنشر و به زبان های دیگر ترجمه شود.
در این مراسم میثم نیلی، رئیس شورای جایزه جهانی فلسطین با اشاره به انگیزه برگزاری این جایزه ادبی بیان کرد: آنچه باعث ایجاد جایزه جهانی فلسطین شد، نقشی بود که برای خود در محو شدن اسرائیل، این غده سرطانی در منطقهمان بودیم، و فقط مجاهدان فلسطینی و کسانی که به طور مستقیم مبازره میکنند در نابودی فلسطین نقش آفرین نیستند بلکه انتشاراتی ها، اهالی فرهنگ، شاعران، نویسندگان و تشکل های نشر هم می توانند در این زمینه ایفای نقش کنند.
وی افزود: پس از نشست اولی که درباره برگزاری جایزه جهانی فلسطین در آن تصمیم گیری شد جلسات دبیرخانه این جایزه ادبی برگزار شد و مقدمات اعلام فراخوان عمومی و جهانی این جایزه ادبی فراهم شد، تصور ما این است با تمهیداتی که وجود دارد بتوانیم کار فراخوان، جمع آوری آثار و برگزاری اولین جایزه جهانی فلسطین را در آينده نزدیک داشته باشیم. آینده جایزه بسیار پررونق تر از اکنون خواهد بود.
در ادامه این مراسم بدیع الصور، شاعر مقاومت با اشاره به سخن محمود درویش از شعرای مقاومت فلسطین اشاره کرد و گفت: برگزاری جایزه جهانی فلسطین آغازی برای ایجاد صلح و همزیستی میان همه خواهد بود. یک جایزه برای تولیدات ادبیات کودک و نوجوان درنظر گرفته شده است که این ویژگی جایزه جهانی فلسطین را از جوایز دیگر در سطح جهان متمایز میکند. درواقع این جایزه برای همه کسانی است که برای زندگی و حکمفرما شدن عدالت مقاومت میکنند.
انتهای پیام/