به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک مقام آمریکایی به شبکه سی ان ان گفته اند کاخ سفید طی گفتگوهای مداومی در نظر دارد گزینههایی را به رئیس جمهور آمریکا ارائه دهد تا توافق جدیدی را جایگزین پیمان استارت، که در سال ۲۰۲۱ منقضی میشود، اتخاذ کند.
این مقام ارشد کاخ سفید به سی ان ان گفت: رئیس جمهور ترامپ به وضوح گفته است که پیمان کنترل تسلیحات باید مشمول روسیه و چین هم شود و باید همه سلاح ها، همه کلاهکها و همه موشکها را در بر بگیرد.
این مقام آمریکایی -که نامش فاش نشد- به اظهارات معروف رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد که پیشتر خود را یک معامله گر بزرگ معرفی کرده و گفته بود: «معامله هنر من است. من عاشق معامله کردن هستم ترجیحا معاملات بزرگ».
ترامپ در سخنرانی ماه ژانویه خود درباره توافق هستهای با روسیه گفته بود: «شاید ما مذاکرات متفاوت دیگری که چین و دیگر کشورها را نیز در این توافق قرار دهد، انجام دهیم و شاید هم انجام ندهیم.»
در ماه آوریل، دونالد ترامپ در دیدار با لیو هو، معاون نخست وزیر چین در کاخ سفید گفته بود معتقد است مسکو و پکن باید در این توافق جدید باشند. وی همچنین اعلام کرد این توافق پس از پایان مذاکرات تجاری آمریکا و چین منعقد شود.
رئیس جمهور آمریکا پیشتر توافق استارت جدید را به عنوان یک «معامله بد» مورد انتقاد قرار داده بود و جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا را که مسئول تخریب همه توافقهای تسلیحاتی است، برای طراحی توافق جدید منصوب کرد. با این حال، برخی از ناظران ابراز نگرانی میکنند که دولت در واقع به دنبال راهی برای خروج از پیمان دوم هستهای است و آن را محدود و غیرقابل تحمل میداند.
الکساندرا بل، مدیر ارشد سیاست مرکز کنترل تسلیحات و عدم گسترش آن گفت: تنها دلیل اینکه شما چین را به این توافق وارد میکنید، این است که شما قصد ندارید قرارداد استارت جدید را تمدید کنید.
در حالی که دولت ترامپ، یک جدول زمانی برای مذاکرات را تعیین نکرده و یا حتی چشم انداز چنین توافقی را با چین و روسیه مطرح نکرده است، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به قانونگذاران گفته است که آمریکا در آستانه آغاز گفتگوها درباره تجدید معاهده است.
بسیاری از تحلیلگران با ابراز نگرانی اعلام کرده اند ناتوانی دولت ترامپ در تمدید معاهده کاهش تسلیحات راهبردی (استارت جدید)، به شروع یک مسابقه تسلیحاتی جدید بین آمریکا با روسیه و چین منجر شود.
معاهده استارت جدید که در سال ۲۰۱۰ به امضای دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه و باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا رسید در ۵ فوریه ۲۰۲۱ منقضی میشود، اما این گزینه در آن در نظر گرفته شده است که تا سال ۲۰۲۶ نیز قابل تمدید باشد.
انتهای پیام/