به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، یوسف خدادادی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل امروز در جلسه تشریح علل عوامل و انگیزههای سرقت در اردبیل اظهار داشت: سرقت از جمله بزههایی است که سبب ایجاد ناامنی و بینظمی در جامعه میشود، بنابراین بهکارگیری راهکارهای علمی و عملی برای پیشگیری از سرقت یک ضرورت است.
وی افزود: از میان انوع سرقتهایی که بیشترین فراوانی و کثرت وقوع را دارد میتوان به سرقت خودور و لوزام آن اشاره کرد که با اهداف و انگیزههای مختلفی رخ می دهد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل بیان کرد: سرقت به قصد فروش خودرو که در این حالت سارقان با تغییر شماره شاسی و یا تغییر رنگ خودور به آن اقدام میکنند و یا سرقت به قصد فروش قطعات آن که در این صورت سارقان با اوراق و جدا کردن اجزای آن اقدام به فروش قطعات خودور میکنند و نیز سرقت خودرو به قصد استفاده شخصی و ارتکاب جرایم همچون حمل مواد مخدر، آدمربایی، سرقت از منزل، قاچاق انسان و غیره صورت میگیرد که در هر صورت توصیه میشود سرقت خودور هر چه سریعتر به پلیس گزارش شود.
خدادادی در مورد عواملی که سبب می شود فرد اقدام به سرقت کند، گفت: وضعیت فردی و خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نظیر فقر فرهنگی، اعتیاد، بیکاری، فقر،کم سوادی، بی سوادی، همنشینی با گروههای خلافکار، ضعف کنترلهای اجتماعی و کنترلهای رسمی از عوامل اصلی اقدام به سرقت از سوی سارقان است.
وی اعتیاد را از عوامل اصلی سرقت برشمرد و تصریح کرد: بیش از 80 درصد سرقتها به ویژه سرقت قطعات و اشیا از داخل خودور توسط معتادان انجام میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل اظهار کرد: ایمنی خودور و تجهیز وسایط نقلیه به وسایل ایمنی، توجه به هشدار های پلیسی و امنیتی، تدابیر شهرداریها برای پارکینگ خودرو، خاموش و قفل کردن خودرو در هنگام ترک آن هر چند برای مدت کوتاه و عدم نمایش اشیای قیمتی در داخل خودرو از عواملی است که می تواند در پیشگیری از سرقت موثر باشد.
انتهای پیام/ع