به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالخالق کشاورزی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماری هموفیلی یک بیماری خونریزی دهنده مادرزادی وابسته به جنس است که تشخیص درست و به موقع آن، عاملی مهم و حیاتی در درمان است؛ با وجود درمانهای رایج کنونی، فرد دچار هموفیلی در صورت دسترسی به درمانهای کافی، باید طول عمری برابر افراد طبیعی جامعه داشته باشد.
وی بیان اینکه هفدهم آوریل روز تولد یکی از بنیانگذاران فدراسیون جهانی هموفیلی به نام «فرانک اشنابل» است، گفت: این روز از سال ۱۹۶۳ به نام روز جهانی هموفیلی نامگذاری شده است، هر سال در این تاریخ با هدف بالا بردن سطح آگاهی مردم از بیماری هموفیلی و دیگر اختلالات انعقادی ارثی در سراسر جهان، برنامههای متنوعی اجرا میشود.
رئیس اداره بیماران خاص و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۸۲ بیمار اختلال انعقادی در تنها مرکز جامع هموفیلی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، واقع در بیمارستان شهید آیتالله دستغیب شیراز، خدمات درمانی دریافت میکنند، افزود: از این تعداد ۳۸۳ نفر مبتلا به هموفیلی نوع A (کمبود فاکتور ۸ انعقادی) و ۵۳ نفر مبتلا به هموفیلی نوع B (کمبود فاکتور ۹ انعقادی) هستند.
داوود حدادی با بیان اینکه مرکز هموفیلی بیمارستان شهید آیت الله دستغیب، به عنوان مرکز جامع خدمات رسانی به این بیماران در فارس شناخته شده است، به اهمیت خدمات ارائه شده به بیماران هموفیلی پرداخت و پیشگیری از ایجاد عوارض در این بیماران را گامی مهم دانست.
وی هدف اصلی را پیشگیری از بروز خونریزی در این بیماران دانست و گفت: خونریزی حاد در این بیماران باید هرچه زودتر، با اولویت دو ساعت نخست، درمان شود.
رئیس اداره بیماران خاص و پیوند اعضای دانشگاه، نیاز اصلی بیماران با اختلالات انعقادی در بحث درمان را دسترسی به فاکتورهای انعقادی بیان کرد که در حال حاضر موثرترین درمان مورد استفاده برای بیماران هموفیلی است.
او ادامه داد: با وجود قیمت بالای فاکتورهای انعقادی، با هماهنگی وزارت بهداشت و پشتیبانی سازمانهای بیمه گر، این فاکتورها به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد، در بسته خدمتی بیماران هموفیلی، تزریق فاکتور انعقادی و مشتقات خون، انجام آزمایشهای مختلف، رادیولوژی، فیزیوتراپی، ویزیت فوق تخصص و متخصص، خدمات دندانپزشکی و بستری در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/م