ویتنام با ارائه دادخواستی به یک دادگاه آمریکایی خواستار از سرگیری تحقیق درباره حمله شیمیایی واشنگتن در جنگ این کشور شد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آر تی، انجمن قربانیان عامل نارنجی ویتنام (حمله شیمیایی آمریکا به ویتنام)  در پی ارائه دادخواستی به دادگاه آمریکای برای از سرگیری روند تحقیق درباره پرونده شکایت قربانیان این حمله است.

ویتنامی‌ها در حالی به دنبال بر قراری عدالت برای قربانیان عامل نارنجی هستند که پیش از این، کارخانه مونسانتو (کارخانه تولید گاز‌های سمی و شیمیایی) در کالیفرنیا، چند میلیون دلار جریمه شده است.

انجمن قربانیان عامل نارنجی ویتنام، این کارخانه زیست فناوری را به این امر متهم کرده‌اند که در طول جنگ این کشور مواد شیمیایی برای نیرو‌های آمریکایی تهیه کرده است.

پیش از این، انجمن قربانیان عامل نارنجی از این کارخانه در سال ۲۰۰۴ در دادگاهی در منطقه شرقی نیویورک شکایت کرده بود که در نهایت دادگاه با ادعای فقدان مدارک و اعلام این مطلب که «استفاده از اسپری علف کش» شامل جنایت جنگی پیش از سال ۱۹۷۵ نمی‌شود از رسیدگی به این پرونده سرباز زد. اما اخیرا با صادر شدن دو حکم دادگاه در سان فرانسیسکو، مبنی بر اینکه مونسانتو  آسیب‌های بهداشتی  به برخی از مشتریان رسانده، این کارخانه مجبور به پرداخت میلیون‌ها دلار به عنوان خسارت شد.

به دنبال این موضوع این انجمن اظهار کرد که هم‌اکنون زمان آن رسیده که این شرکت مسئولیت خود را در عرضه مواد شیمیایی به نظامیان آمریکا بپذیرد که بین سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۱ جنگ شیمیایی وحشتناکی در ویتنام به راه انداختند و در آن از ۱۲ میلیون گالون  علف کش استفاده کردند.

شایان ذکر است، دیوکسین یک گاز بسیار قوی در عامل نارنجی است که منجر به مشکلات زیادی برای قربانیان آن می‌شود که از جمله آن می‌توان به اختلال‌های مادرزادی نوزادان، سرطان و سایر بیماری‌های مرگبار اشاره کرد. در حال حاضر نیز در ویتنام بیش از ۴ میلیون و هشتصد هزار نفر قربانی عامل نارنجی وجود دارد. به همین علت این دادخواست، خواهان عدالت برای کسانی است که با ناهنجاری‌هایی رو برو شده اند.

مونسانتو که در ژوئن گذشته توسط یک شرکت آلمانی Bayer AG خریده شده، در گذشته اعلام کرده بود که این ارتش آمریکا بود که مشخصات مربوط به ساختن عامل نارنجی را تعیین کرده بود و تصمیم گرفته که از کجا و چگونه از علف کش استفاده کند. این شرکت همچنین اشاره کرد که  مونسانتو تنها یکی از پیمانکاران دولت واشنگتن در زمان جنگ بوده که سم را تولید کردند.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، آسیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار