به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما باید غذا بخوریم. درست است؟ به همین دلیل "خوردن" بخشی از ساختار هر جامعه انسانی است و چه بسا بقای جامعه به آن بستگی دارد. نوع غذا و پیش غذایی که مردم میخورند به شرایط آب و هوای جایی که زندگی میکنند بستگی دارد حتی نوع پخت هم به این ویژگی بستگی دارد. مثلاً در تایلند اغلب غذاها با آب نارگیل طبخ و سرو میشود چرا که این میوه به وفور در آنجا رشد میکند. گاهی هم مواد غذایی خارج از نیاز و ضرورت جامعه به وجود میآیند و بخشی از فرهنگ غذایی یک منطقه میشوند. مثلا ماهی در همه غذاهای آسیای شرقی مثل چین، ژاپن و... استفاده میشود آن هم به این دلیل که این کشورها ساحلی هستند و خواه و ناخواه باید از مزایای آن بهره ببرند.
بشر در طول قرنها زندگی روی زمین، چیزهای مختلفی را خورده است، اما آیا چیزی از خواستگاه آنها میداند؟ آیا شما میدانید چه زمانی کوکیهای شکلاتی اختراع شدند؟ آیا میدانید کاراملی که میخورید چگونه میتواند درتولید محصولات زیبایی هم مورد استفاده قرار گیرد؟
در این گزارش، کمی راجع به غذاها و حقایقی که در موردشان وجود دارد صحبت کرده ایم، بخوانید و لذت ببرید. فقط یادتان باشد حتما زمان خواندن میان وعدهای کنارتان باشد، چون ممکن است گرسنه شوید.
حقایقی تاریخی درباره غذاها داستان جالبی راجع به کشف قهوه این است که چوپانی اهل اتیوپی متوجه میشود که گوسفندانش وقتی از یک میوه خاصی میخوردند بسیار پر انرژی میشوند، او از آن دانهها خورد و فهمید که انرژی و شادی مضاعفی دارد و اینگونه بود که قهوه به دنیا معرفی شد.
آیا میدانستید در تهیه "سون آپ"های گذشته از لیتیوم استفاده میکردند. لیتیوم دارویی است روانی که روانپزشکان برای بیماران با اختلال دوقطبی تجویز میکنند.
افسانهای که راجع به "توفو" یا همان پنیر لوبیا گفتهاند این است که یک آشپز در چین باستان مقداری گیاه را ناخواسته در شیر سویا ریخت و این سبب شد شیر سویا سفت شود. توفوی امروزی نتیجه این اشتباه است.
بستنی نوشابهای که همان بستنی یخی خودمان است، را پسرکی ۱۱ ساله در سال ۱۹۰۵ درست کرد. به این صورت که او به خوردن نوشابه علاقه زیادی داشت، اما یک شب زمستانی فراموش کرد که نوشابه خود را از بیرون به داخل بیاورد، صبح که برای انجام کاری مجبور شد خانه را ترک کند شیشه نوشابه را دید و کمی از آن خورد و متوجه شد چه طعم خوبی دارد. بستنی یخی در سال ۱۹۲۳ وارد بازار شد.
در یک روز گرم تابستانی در یک جشنواره بستنیها به خوبی فروش میرفتند تا اینکه یکی از بستنیها کامل از ظرف بیرون ریخت. بستنی فروش خیلی سریع به همکار شیرینی پز خود گفت که از خمیر ظرفی برای بستنی درست کند که بشود هردو را خورد. قناد که از مهاجرین سوریه بود شرکت تولید قیفهای نانی را در سال ۱۹۰۴ افتتاح کرد.
"جان کلگوگ" زمانی که در حال تهیه و تولید یک رژیم گیاهخواری بود متوجه شد که ذرت زمانی که فرآوری و به پرک تبدیل میشود بهترین گزینه برای سیری زودرس و کم کردن اشتها است. این گونه که کورن فلکس اختراع شد.
چوپانان آسیای مرکزی برای ماندگاری شیرهای گوسفندان، آنها را در معده دیگر حیوانات میریختند و نگهداری میکردند، اما نمیدانستند آنزیمهایی در معده است که باعث ترش شدن و خوشمزه شدن شیر میشود و این آغاز کار برای تولید ماست و فرآوردههای آن بود.
کوکیهای شکلاتی به نظر میرسد که همیشگی بودهاند، اما تاریخ تولید آنها به طور همگانی به ۱۰۰ سال هم نمیرسد. "روت ویکفیلد" که در ماساچوست بود زمانی که متوجه شد مهمانانش به شیرینیهایی که در آن آجیل استفاده شده علاقه دارند پس کوکیهایی پخت که در آن دانههای ریز شکلات داشت.
"ادوارد ویلسون" کارمند شرکت خوراک دام، متوجه شد زمانی که از دانههای ذرت برای امتحان دستگاهها استفاده میکنند که مبادا راهش بسته شده باشد و یا غذایی درون آن مانده باشد، این دانهها بر اثر حرارت دستگاه پف میکنند و بسیار خوشمزه میشوند. ادوارد کمی ادویه به آن اضافه کرد و پفک را تولید کرد.
"ناچو" یا همان ظرف سبزیجات پنیری را مدیر یک رستوران در مکزیک برای اولین بار درست کرد. در سال ۱۹۴۰ زمانی که گروهی از زنان شاغل وارد رستورانش شدند و به دنبال میان وعده بودند که تا رسیدن به خانه آنها را سیر نگه دارد، "ایگناسیو ناچو" که آشپز هم نبود یک ظرف سبزیجات آماده کرد و روی آن ورقههای پنیر گذاشت و کمی حرارت داد و اینچنین شد که "ناچو" امروزه به عنوان یک میان وعده مکزیکی سرو میشود.
"جورج کروم" که صاحب یک رستوران بود مشتریای داشت که همیشه سیب زمینی سرخ شده به روش فرانسوی سفارش میداد و همیشه از اینکه این ورقهها بسیار ضخیم هستند شکایت میکرد. جورج مجبور شد سیب زمینیها را تا میتواند نازک برش بزند و تا زمانی که کاملا ترد شوند سرخ کند. آغاز تهیه و تولید چیپسهای امروزی با کار جورج در سال ۱۸۵۳ صورت گرفت.
در قرن هجدم مهاجران انگلیسی در مالزی یک دستور غذایی محلی برای سس ماهی از ساکنان آنجا گرفتند و این اولین سس کچاب تاریخ بود که ماده اصلی آن قارچ و ادویهها بود نه گوجه فرنگی. این سس از سال ۱۷۵۰ تا ۱۸۵۰ یکی از چاشنیهای غذاهای بریتانیایی بود.
روغن کلزا از گیاهی به همین نام گرفته میشود، ولی اینکه چرا به آن میگویند "کانولا" برای این است که "can" از اول کشور کانادا و "ola" ازاسم روغن (به انگلیسی) گرفته شد و اسم آن شد"canola"
نوتلا در طول جنگ جهانی دوم ساخته شد تا مصرف شکلات و کاکائو جیره بندی شود.
در قرون وسطی مردم گمان میکردند گذاشتن لیمو در شکم ماهی هنگام طبخ باعث میشود تیغها و استخوانهای ریز ماهی از بین برود، اما اینگونه نمیشد، ولی به جای آن طعم ماهی بسیار خوشمزه و دلچسب میشد.
"آدولف لوییت" مهاجر روسی دستگاهی ساخت که خمیر را به شکل حلقههایی تو خالی تبدیل میکرد. او آنها را در روغن داغ سرخ میکرد و اینگونه اولین دوناتها را در سال ۱۹۲۰ درست کرد.
"ریچارد مونتنز" پفکهایی را درست کرد که بسیار تند بودند او در ابتدای کار به عنوان نگهدارنده دستگاه در کارخانه کار میکرد، اما بعد از طرحی که داد معاون اجرایی شد.
تا قبل از سال ۱۹۶۰ بال مرغ به عنوان بدترین قسمت مرغ در آشپزی شناخته میشد. اما از سال ۱۹۶۴ در دستور تهیه غذاها این قسمت نیز مورد توجه قرار گرفت و امروزه خوشمزهترین غذاها از بال مرغ درست میشود.
"ساموئل توماس" در سال ۱۸۸۰ مافینهای خوشمزه را با توجه به دستور پخت کیک انگلیسی درست کرد.
طرز تهیه سوسیس و یا گوشتی که در ابتدا برای حالت گرفتن داخل روده احشام میکردند در کتیبههای قدیمی به خط میخی آمده است. با این حساب میتوان گفت: سوسیس عمری طولانی دارد.
منبع: فرادید
انتهای پیام/