زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در حال حاضر معضل سوء تغذیه که منجر به کوتاهی قد و مشکلات عدیدهای گریبانگیر کشورمان نیست و این مشکل بیشتر در کشورهای آفریقایی که دچار کمبود مواد غذایی هستند، نمود پیدا میکند.
وی ادامه داد: افزایش قیمت مواد غذایی فاکتوری است که میتواند گروههای کم درآمد را دچار مشکلات تغذیهای مانند فقر آهن و ویتامین D کند؛این کمبود بیشتر در نوجوانان و دانشآموزان ایجاد میشود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت بیان کرد: قرص آهن به صورت هفتگی بین دانشآموزان دختر دوره اول و دوم دبیرستان از طرف وزارت بهداشت به طور رایگان توزیع میشود زیرا این افراد در سن رشد و بلوغ هستند و به دلیل اینکه دختران مادران آینده هستند و باید ازدواج کنند و فرزندآوری داشته باشند نباید دچار کمبود آهن و ویتامین D باشند؛نبود این مواد معدنی تاثیر منفی بر روی جنین دارد.
عبداللهی اضافه کرد: وزارت بهداشت فعلا برنامهای برای توزیع قرص آن در بین دانشآموزان مقطع ابتدایی ندارد و تمام برنامهها متمرکز بر دانشآموزان دختر دبیرستانی است زیرا آنها به دلیل عادت ماهیانه و از دست رفتن آهن بدنشان به ویتامین D و قرص آهن نیاز دارند.
وی ادامه داد: رژیم غذایی در بین دختران به دلیل علاقه به تناسب اندام بیش از پرسان رایج است و به دلیل اینکه دختران مادران آینده هستند نباید دچار کم خونی و کمبود ویتامین D باشند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت درباره مصرف جوهر قند و گلیسیرین در نانواییهای کشور گفت: بازرسان سلامت بهداشت محیط وزارت بهداشت به طور مستمر از نانواییهای سراسر کشور بازرسی میکنند تا موادی مانند جوهر قند و گلیسیرین در تهیه نانهای مصرفی مردم استفاده نشود.
عبداللهی یادآوری کرد: اگر نانوایی از گلیسیرین و جوهر قند استفاده کند تخلف محسوب شده و اقدامات قانونی انجام میشود.
انتهای پیام/