خبرگزاری آناتولی ترکیه نوشت آمریکا هواپیما‌های اف ۳۵ را به ابزار برتری‌طلبی تجاری از یک سو و اجرای جنگ روانی بین کشور‌های ناتو از سوی دیگر تبدیل کرده است.

اف ۳۵ آمریکا به زنجیر بردگی و جنگ اقتصادی علیه متحدان واشنگتن تبدیل شده استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری آناتولی ترکیه در مقاله‌ای نوشت: هواپیما‌های اف ۳۵ آمریکا به غل و زنجیر بردگی و جنگ تجاری علیه متحدان آمریکا تبدیل شده است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نشست وزرای امور خارجه این سازمان در واشنگتن که در تاریخ سوم و چهارم آوریل ۲۰۱۹ (چهاردهم و پانزدهم فروردین ۹۸) برگزار شد گفت: بررسی و تصمیم گیری درباره قرارداد خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه توسط ترکیه در دستور کار ناتو نیست.

این در حالی است که باند اوانجلیست و نومحافظه کاران نفوذی به درون تیم امنیت ملی کاخ سفید تهدید کرده اند اگر ترکیه اس ۴۰۰ را تحویل بگیرد در آنصورت از خرید هواپیمای جنگی اف ۳۵ محروم خواهد شد. باند چهارگانه (اسرائیل، یونان، قبرس و مصر تحت هدایت آمریکا) تلاش می‌کنند مبارزه ترکیه با گروه تروریستی فتح الله گولن ناکام بماند و بدون حضور آنکارا، منابع انرژی گاز طبیعی و نفت مدیترانه شرقی را غارت کنند.

آن‌ها مخالف تحویل اف ۳۵ به ترکیه یا خواهان تحریم ترکیه به علت خرید اس ۴۰۰ هستند. برخی از سناتور‌های دموکرات و جمهوری خواه آمریکا ارتباط مستقیم بین خرید اس ۴۰۰ با هواپیما‌های اف ۳۵ برقرار کرده اند و به تنش بین آمریکا با ترکیه دامن می‌زنند. اما هیچکدام از کشور‌های ناتو مخالفتی با خرید اس ۴۰۰ توسط ترکیه از خود نشان ندادند.

آمریکا از یک سو، جنگ تجاری با چین را آغاز کرده است و با تحریم ایران و محدود کردن صادرات سلاح و محصولات صنایع دفاعی روسیه تلاش می‌کند مانع رشد و توسعه روابط کشور‌های مزبور با جامعه جهانی شود. آمریکا در همین راستا هواپیما‌های اف ۳۵ را که پیشرفته‌ترین محصول صنایع نظامی در جهان است به غل و زنجیر بردگی و جنگ تجاری علیه متحدان خود تبدیل کرده است.

ترامپ با ادعای احیای ابرقدرتی آمریکا بر تولید و صادرات اف ۳۵ سرمایه گذاری کرده است. شرکت لاکهید مارتین، تولید کننده اف ۳۵ قرار است این نوع هواپیما را به ۱۳ کشور صادر کند. تعداد اف ۳۵ مدل اِی که قرار است تولید شود ۴۵۰۰ فروند است. صادرات این نوع هواپیما صنایع دفاعی و نظامی آمریکا را سرپا نگه داشته و انتخاب مجدد ترامپ را در سال ۲۰۲۰ تضمین خواهد کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: جنگ تجاری بر سر هواپیما‌های نظامی و مسافری آغاز شده است. آمریکا هواپیما‌های اف ۳۵ را به ابزار برتری طلبی تجاری از یک سو و اجرای جنگ روانی بین کشور‌های ناتو از سوی دیگر تبدیل کرده است. رژیم واشنگتن سامانه موشکی اس ۴۰۰ را به عنوان نماد شیطان سازی روسیه بکار می‌گیرد. آمریکا برای کاهش صادرات تسلیحات روسیه، مصر را نیز تحت فشار قرار داده است. چنانکه آمریکا عبد الفتاح السیسی، رئیس دولت مصر را تهدید کرده اگر ۲۰ فروند سوخو ۳۵ را از روسیه خریداری کند، مصر را نیز تحریم خواهد کرد. منابع دیپلماتیک اعلام کرده اند بعد از تهدیدات آمریکا، السیسی از مشارکت در طرح "ناتوی عربی" منصرف شد.

بنا به آمار سال ۲۰۱۷ میلادی سهم آمریکا از صادرات سلاح در جهان ۵۷ درصد و سهم روسیه ۹.۵ درصد است. آمریکا برای کاهش سهم صادرات سلاح روسیه، به کشور‌های ناتو و غیر ناتو هشدار داده است از خرید سلاح از روسیه خودداری کنند. تجهیز نیروی هوایی کشور‌های جهان با هواپیما‌های نظامی اف ۳۵، منابع اطلاعاتی نظامی بی نظیری را برای پنتاگون تامین خواهد کرد.

ترکیه یکی از شرکای طرح تولید هواپیما‌های اف ۳۵ است. اکنون سئوال این است که خرید اس ۴۰۰ توسط آنکارا مانع انتقال اف ۳۵ به ترکیه است؟ مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در ۱۰ آوریل ۲۰۱۹ (۲۱ فروردین ۹۸) در کمیته سیاست خارجی سنای آمریکا گفت اف ۳۵ نمی‌تواند در حوزه استحفاظی اس ۴۰۰ پرواز کند. اما فرانسه، مخالف نظر تحمیلی آمریکا درباره اف ۳۵ و برقراری ارتباط آن با خرید اس ۴۰۰ توسط ترکیه است.

آمریکا صداقت ترکیه در برابر پیمان ناتو را زیر سئوال برده است. ترکیه قبل از خرید اس ۴۰۰ از آمریکا درخواست کرده بود سامانه موشکی پاتریوت با انتقال فناوری را به ترکیه بفروشد. اما آمریکا انتقال فناوری پاتریوت را به ترکیه نپذیرفت. با این همه آنکارا همچنان به اجرای طرح‌های تولید محصولات صنایع نظامی و دفاعی ملی خود ادامه می‌دهد. برخی محافل تلاش می‌کنند آنکارا را از طرح تولید اف ۳۵ منصرف کنند و روابط ترکیه با روسیه را برهم بزنند. اما ناتو که در دریای سیاه به دنبال تقویت ناوگان نیروی دریایی بلغارستان و اوکراین است، بر خلاف ادعای باند اوانجلیست و نئوکانِ خیال پرست و ماجراجو به ترکیه نیاز دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، ترکیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
این چه هواپیمای ضد راداریه که اس 400 میگیردش ؟
اتفاقا ترکیه برای اینکه مطمئن بشه یه چیز بنجل بش ننداختن باس اس 400 رو بگیره ببینه واقعا رادر میگیردش یا نه ؟
آخرین اخبار