باطنی گفت: تفاوت دهه شصت با زمان فعلی، روحیه ریسک پذیری پایین مسئولان است.

///به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در طلیعه دهه پنجم نظام جمهوری اسلامی یکی از اصلی‌ترین سندهای پیش روی مسئولان و مردم به شمار می رود که نقش اصلی آن را جوانان ایفا می کنند. هدف قرار دادن جوانان توسط مقام معظم رهبری در این بیانیه، اهمیت ورود آنان به عرصه های مهم مدیریتی و  کلان کشور را نشان می دهد. بررسی بندهای مختلف این سند راهبردی می تواند چراغ راه حرکت انقلاب اسلامی در سال های آتی باشد.

در همین باره با محمد صادق باطنی کارگردان، مجری و نویسنده جوان سینما و تلویزیون، پیرامون نگاه مقام معظم رهبری به جوانان و همچنین مقایسه میان اعتماد مسئولان در زمان دفاع مقدس و حال حاضر به گفتگو پرداختیم. بخش اول این گفتگو را می توانید در ادامه بخوانید:

آقای باطنی؛ موضوع جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب بسیار پر رنگ تر از جوانب دیگر است. به نظر شما دلایل تاکید رهبری بر موضوع جوانان چیست؟

در مورد بیانیه گام دوم انقلاب باید موضوع را عمیق تر نگاه کنیم. در دوران دفاع مقدس جریان پویای نیروی انسانی همیشه  وجود داشت. در سراسر دوران جنگ تحمیلی همیشه و در هر حال روحیه نشاط و نوآوری وجود داشت و علت آن وجود بی شمار جوانان بود. عطر جوانی در تمام فضای جبهه و جنگ جاری و ساری بود و توفیقات هم تماما به دست جوانان رخ می داد. ما جوانانی را در میانه جنگ در مناصب رده بالای نظامی داشتیم که به آن ها لقب فرمانده اطلاق می شد. اتفاقاً آنها در سن و سالی بودند که شاید هیچ کس انتظار حضور  آنها را در این پست ها نمی کشید.

///

شاید یکی از بارزترین مثال های آن که می تواند مصداق مدیریت جوانان در دهه شصت باشد، شهید حسن باقری است. شهید باقری در جوانی به دلیل تعهد و میدانی که به او داده شد، توانست بسیاری از گره های نظامی را در جنگ باز کند و در همان چند سال تجربه اندک که در عرصه جنگ داشت، خوش بدرخشد. شهید باقری  ظرف دو سال به درجه ای از پختگی رسید که پیچیده ترین عملیات های نظامی را طراحی و با اعتماد فرماندهان خود عملیاتی کرد. این معجزه انقلاب است که زمینه ای فراهم کرد تا جوانانی مثل او بتوانند بروز و ظهور پیدا کنند و به مراتب عالی نظامی و مدیریتی برسند. به عبارتی حرکت در مسیر گام دوم انقلاب یعنی میدان دادن به جوانانی مثل شهید حسن باقری.

آیا  اعتماد به جوانان در  پست های مهم و مسئولیت های تاثیر گذار در سال های اخیر هم اتفاق افتاده است؟

این موضوع بسیار کم رنگ شده است. ما ابتدا باید طرز تفکر را در جامعه خود تغییر دهیم و این هم از خانواده ها باید اتفاق بیفتد. شما ببینید در نظام آموزشی ما به موفقیت های هر فرد توجه بیشتری می شود تا تلاش ها و آزمون و خطای وی برای رسیدن به موفقیت. این تفکر غلط منجر شده تا کسی به دنبال تجربه اندوزی نباشد و اصلا آزمون و خطایی شکل نگیرد. همین روحیه در مسئولان ما نیز جریان دارد. فکر می کنند حتما باید از نیروهایی استفاده کنند که ضریب ریسک پایین تری دارند و به موفقیت نزدیک ترند. این جریان فکری باعث شده امروز شاهد کمرنگ شدن خیلی از اتفاقات مثبت در دهه های اول انقلاب  باشیم و به سمت استفاده از جوانان نرویم.

به نظر شما دلیل تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از جوانان در شرایط فعلی کشور چیست؟

جوان ذاتاً سرشار از انگیزه، نشاط، خلاقیت و نوآوری است. اگر این ویژگی ها به مدیریت کشور اضافه شود قادر است هر مسئله و موضوعی را به راحتی برطرف کند. ما در این سال ها در هر موضوع و چالشی لطمه خوردیم یکی از مهمترین دلایلش عدم استفاده از نیروی جوان کشور و بی اعتمادی به آن ها بود. خیلی از مشکلاتی که در حال حاضر در کشور مشاهده می کنیم، به دلیل کم شدن انگیزه ها و روحیه خستگی ناپذیری است. مقام معظم رهبری از دیرباز نه در حرف بلکه در عمل، به نیروی مدیریتی جوان اعتماد و باور داشتند و مهمترین راه برون رفت از هر مشکلی را استفاده از جوانان می دانند. ایشان در بسیاری از سخنرانی هایشان هم تاکید دارند که استفاده از جوانان با تمام هزینه هایی که در بر دارد، می تواند گره گشا باشد.

///

مهمترین دلیل خطاب قرار دادن جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری چیست؟

یکی از مهمترین دلایلی که ایشان در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی جوانان را مورد خطاب قرار می دهند، درک اهمیت این موضوع از سمت همگان است که نخ تسبیح حل مشکلات در جمهوری اسلامی استفاده و محور قرار دادن جوانان در مسائل گوناگون است. انقلاب اسلامی حالا در دهه پنجم عمر مبارک خود به میزانی از پختگی رسیده است که به جوانان پرورش یافته در این خاک حاصلخیز انقلاب که با خون شهیدان آبیاری شده است، اعتماد و آن ها را وارد صحنه مدیریت کشور کند. به برکت انقلاب اسلامی جوانانی در این نظام حضور دارند که همین حالا هم بسیار موثر در عرصه های مختلف وارد شده اند و چه بسا اگر میدان بازتری برای کار کردن در اختیار آن ها قرار دهیم، کشور را از تمام آسیب های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مصون نگه دارند. این نگاه به نظام اسلامی همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، می تواند زمینه ساز تشکیل یک حکومت جهانی به دست امام زمان (عج) باشد.


بخش دوم گفتگو: اجرای گام دوم انقلاب سرعت‌ رشد کشور را چند برابر می‌کند/ میدان دادن به جوانان هزینه دارد


انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
جوان مومن بزارید سر کار . ادم های مومن پرانگیزه اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
همینه دیگه. ما جوانان که تحصیلکرده هم هستیم باید خونه نشین باشیم و از این چند سال درس خوندنمون هیچ عایدی نداشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۸
بنظر باید تو پستای اصلی از جوونا استفاده بشه،و افراد با تجربه به عنوان مشاور کنارشون باشن،هرجا جوان گرایی بوده،موفقیتم پشت سرش بوده