کاوشگر‌های قمری و مریخ نورد‌های رباتیک در طول سال‌ها اطلاعات فراوانی درباره سیاره پر رمزو راز مریخ به زمین ارسال کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سفر به سیاره پر رمز و راز مریخ و کسب دانش و آگاهی درباره آن از گذشته‌های دور مورد علاقه دانشمندان بوده است، آمار‌ها نشان می‌دهند اولین کاوشگر مخصوص رصد سیاره مریخ در دهه ۱۹۶۰ به سوی این سیاره ارسال شده است.
 

اولین فضاپیمایی که به سوی مریخ پرواز کرد، فضاپیمایی آمریکایی به نام Mariner ۴ بود و درسال ۱۹۷۱ سفینه فضایی Mariner ۹ موفق به رسیدن به مدار سیاره مریخ شد.
 

این کاوشگر در آن زمان صد‌ها تصویر از سیاره مریخ به زمین ارسال کرد و سبب افزایش آگاهی درباره سیاره مریخ شد، ماموریت Societ Mars۳ اولین ماموریت برای سطح مریخ بود که متاسفانه با وجود موفقیت درفرود اندکی پس از نشست برسطح مریخ ارتباط با زمین قطع شد.
 

برنامه واکینگ شامل دو مدار گرد و دو برنامه فرود بود. در طول سال‌ها بسیاری از ماموریت‌های مریخ با موفقیت و برخی از آن‌ها با شکست همراه شده است.
 
درسال ۱۹۶۶ دو کاوشگر Mars Pathfinder و Mars Surveyor برای کشف اسرار سیاره مریخ به فضا پرتاب شدند و کاوشگر روسی Mars۹۶ نیز در سال ۱۹۹۶ به فضا پرتاب شد اما به دلیل نقض فنی نتوانست درمسیر درست خود به سوی سیاره مریخ قرار گیرد.
 

ناسا در آن زمان در نظر داشت هر دو سال یک بار یک کاوشگر به فضا پرتاب کند تا به بررسی سیاره مریخ بپردازد اما فاجعه درسال ۱۹۹۸ روی داد، که کاوشگر مداری و کاوشگر سطح مریخ با نام‌های Mars Climate Orbiter و Mars Polar Lander هر دو اندکی پس از رسیدن به سطح سیاره مریخ از بین رفتند و ماموریتشان ناتمام ماند.
 

درسال ۲۰۰۱، فضاپیمای مداری Mars Odyssey با موفقیت به مدار کره مریخ پرتاب شد و در سال ۲۰۰۳ ناسا دو مریخ نورد با قابلیت حرکت بر سطح سیاره مریخ با نام‌های فرصت و روح را به سیاره سرخ پرتاب کرد.
 

در همان سال اولین سفینه فضایی آژانس فضایی اروپا، با نام Mars Express که حاوی فرودگری کوچک به نام Beagle ۲ به سیاره مریخ پرتاب شد، اما به دنبال نقص فنی در اتسمفر سیاره مریخ سوخت و نابود شد پیش از آنکه ماموریت خود را شروع کند.
 
کاوشگر مداری Orbiter Reconnaissance Mars درسال ۲۰۰۵ راه اندازی شد و تصاویری فوق العاده با کیفیت و وضوح بالا از سیاره مریخ به زمین ارسال کرد و این کاوشگر حتی موفق به گرفتن تصاویر از کاوشگر‌های پیشین ارسالی به سیاره مریخ شد.
 

ماه نشین فینیکس Phoenix Mars Lander، درسال ۲۰۰۷ به فضا پرتاب شد و در نزدیکی یکی از قطب‌های سیاره فرود آمد و این مریخ نورد مجهز به مته حفاری بود و می‌توانست به بررسی امکان وجود یخ آب چند سانتی متر زیر لایه سطحی سیاره بپردازد.
 

مریخ نورد Mars Science Laboratory نیز درسال ۲۰۱۲ به سوی سیاره مریخ پرتاب شد که دارای مجموعه ابزار‌های پیچیده‌ای بود، این مریخ نورد به جای پنل‌های خورشیدی انرژی خود را به وسیله نوعی ژنراتور رادیو ایزوتوپ حرارتی به دست می‌آورد که سبب می‌شد بسیار سریع‌تر از مریخ نورد‌های پیشین بتواند به حرکت در مریخ ادامه دهد.
 

جدیدترین مریخ نورد‌هایی که اکنون درسیاره مریخ به فعالیت مشغول هستند یا درسال‌های آینده به سوی آن پرتاب می‌شوند عبارتند از مریخ نورد کنجکاوی که در سال ۲۰۱۲ به سوی مریخ پرتاب و همچنان فعال است و مریخ نورد ایسایت که برای حفاری عمیق‌تر در سیاره مریخ ساخته شده است.
 

ازجمله طرح‌های دردست اجرای محقفان آژانس فضایی اروپا مریخ نورد رزالیند فرانکلین را می‌توان نام برد که با هدف بررسی یافت نشانه‌هایی از حیات درگذشته‌های دور سیاره مریخ در سال ۲۰۲۱ راهی این سیاره خواهد شد.
 

دانشمندان در طول سال‌ها ارسال انواع کاوشگر‌ها به سوی سیاره مریخ همواره نگران آلوده شدن سطح سیاره مریخ به باکتری‌های زمینی بودند و به همین دلیل پیش از ارسال مریخ نورد به فضا آن را به دقت استریل می‌کردند.
منبع: historicspacecraft
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۸
ما هم با چتر باس یه موبایل بندازیم تو مریخ ببینیم اونجا چه خبره که اینا هجوم آوردن به مریخ
آخرین اخبار