یک متخصص تغذیه گفت: مصرف سیب‌زمینی‌های سبز باعث ایجاد عوارضی مانند تهوع، اسهال، استفراغ و درد بالای معده و حتی فلج شدن برخی اندام‌ها می‌شود.

کوروش صمد پور متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مضرات استفاده از سیب زمینی‌های سبز اظهار کرد: سیب زمینی یکی از پر استفاده‌ترین مواد غذایی سفره ایرانیان محسوب می‌شود بنابراین باید در انتخاب آن کمی دقت کنیم.

وی ادامه داد: نگهداری این ماده غذایی از اهمیتی بسیار برخوردار است و در برخی موارد شاهد هستیم به دلیل بروز آسیب دیدگی یا قرار گرفتن در معرض نور رنگ سبزی در آنها ایجاد می‌شود.

صمد پور بیان کرد: سیب زمینی‌های سبز حاوی ماده‌ای به نام سولانین است که ماده ای سمی بوده و مشکلاتی برای فرد مصرف کننده به همراه دارد؛ این تغییر رنگ‌ غالبا با توجه به شرایط نگهداری در آن ایجاد می‌شود.

محبی/

این متخصص تغذیه تشریح کرد: گاهی یک سیب زمینی کاملا سبز و سمی  می‌شود که در این موارد باید حتما  آن را دور بیندازید، مصرف این مادهه خوراکی ممکن است بسیار خطرناک باشد اما اگر تنها قسمت‌های کوچکی از این ماده تغییر رنگ داده بود می‌توانید بعد از جدا کردن قسمت‌های سبز و پخت مناسب از آن استفاده کنید.

پختن، سموم سیب زمینی‌های سبز رنگ را از بین نمی‌برد

وی درباره راه‌های مقابله با این تغییر رنگ گفت: برخی از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که با جوشاندن و پختن سیب‌زمینی‌‌های سبز رنگ می‌توانند اثرات منفی آن را خنثی کرده و مواد سمی را از بین می‌برند، در حالی که مواد سمی موجود در سیبزمینی‌های سبز با پخت هم از بین نخواهد رفت.

صمد پور ادامه داد: مهم ترین عامل در ایجاد مشکل در مواد غذایی نحوه نگه داری از آن‌هاست؛ توجه داشته باشید که یخچال محیطی مناسب برای نگهداری از سیب زمینی نیست و باید سعی کنید آن را در فضاهایی با شرایطی از قبیل دمای خنک،‌ نور کم و رطوبت پایین نگه دارید؛ اگر شرایط نگهداری از این ماده غذایی را ندارید بهتر است به اندازه نیاز و برای مدتی کوتاه خریداری کنید تا سیب زمینی در طول این مدت تغییر رنگ ندهد.

محبی/

این متخصص تغذیه درباره عوارض ناشی از مصرف سیب زمینی‌های سبز بیان کرد: مصرف سیب‌زمینی‌های سبز در حالت عادی باعث ایجاد عوارضی مانند تهوع، اسهال، استفراغ و درد بالای معده اما ممکن است در موارد حاد باعث ایجاد گز گز و سوزش و حتی فلج شدن برخی اندام‌ها شود.

وی یادآوری کرد: اغلب این علائم بعد از مدتی خود به خود بهبود پیدا می‌کند اما در مجموع مصرف این ماده می‌تواند به بدن آسیب برساند پس در نگه داری و استفاده از انواع سیب زمینی محتاط تر باشید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
داود فغفوری
۱۴:۲۶ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
سلام سبزی سیب زمینی بستگی محیط کشت دارد اگر گیاه در سایه قرار بگیرد از رشد کافی برخوردار نمیشود و باعث نارس بودن سیب زمینی میشود