رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گیلانغرب از انجام مرحله اول کاوش‌های باستان شناسی در آتشکده خالوخالو این شهرستان خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،سیروس ادیب رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گیلانغرب گفت : پس از آنکه حدود سه ماه پیش کار تعیین عرصه و حریم محوطه این آتشکده تاریخی انجام گرفت، کاوش‌های باستان شناسی در قسمتی از بنای آتشکده آغاز شد.

وی بابیان اینکه عرصه و حریم تعیین شده برای این محوطه بین ۱۵ تا ۲۰ هکتار است، گفت : در فعالیت‌های باستان شناسی اخیر روی این محوطه، بخش‌هایی از سازه معماری آتشکده باستانی خالوخالو یافت شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی گیلانغرب یادآورشد: در این کاوش‌ها اشیایی همچون قطعات سفال کشف شد.

وی در ادامه عنوان کرد: براساس بررسی‌هایی که سابقا داشتیم و اطلاعاتی که حین تعیین عرصه و حریم و کاوش‌های باستان شناسی به دست آوردیم، محوطه آتشکده خالوخالو در عصر آهن محل استقرار انسان‌های اولیه بوده و بعد‌ها نیز در زمان ساسانیان آتشکده‌ای در این محوطه بنا می‌شود.

ادیب اضافه کرد: در دوره اسلامی و زمان سلجوقیان، الحاقاتی به آتشکده اضافه می‌شود و به عنوان یک کارگاه، کوره‌های ذوب فلزات و شیشه را در آن احداث می‌کنند. همچنین آثاری از دوره قاجاریه هم در این محوطه کشف شده است.

رئیس میراث فرهنگی گیلانغرب درخصوص چرایی اهمیت این محوطه از زمان باستان تا سده‌های اخیر نیزگفت: باتوجه به قرار گرفتن این محوطه در مجاورت رودخانه، مشرف بودن به دشت گیلانغرب و وجود کوه‌های زیاد در اطراف آن، ازعصر باستان تاکنون مورد توجه قرار گرفته است.

وی در پایان بابیان اینکه این برای اولین بار است که کاوش باستان شناسی در این محوطه انجام می‌شود، اعلام کرد: درصورت تامین اعتبار مورد نیاز، به زودی مرحله دوم کاوش‌ها در این منطقه انجام می‌گیرد.

 

 

انتهای پیام/د

تعیین عرصه و حریم محوطه آتشکده تاریخی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.