به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه ، رسول جلیلی رئیس سازمان
جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در اولین جلسه شورای هماهنگی و برنامه ریزی سازمان گفت: در راستای تحقق شعار محوری سال، برنامه راهبردی بخش کشاورزی در ۵ هدف اساسی و ۱۰ راهبرد مهم تدوین شده که عملیاتی نمودن این برنامه در سال جاری موجب تداوم تولید و توسعه پایدار کشاورزی خواهد شد.
جلیلی افزود: بکارگیری روشهای علمی و پژوهشی با توسعه برنامههای آموزشی و ترویجی در بستر تولید، درجهت ارتقای بهره وری و راندمان تولید؛ حفظ منابع پایه، افزایش ضریب خود اتکایی در محصولات راهبردی و توسعه صادرات محصولات کشاورزی با مشارکت در احیای دریاچه ارومیه از مهمترین اهداف این برنامه است.
وی گفت: در این راستا ۶۹ سیاست اجرایی با ۱۲۹ اقدام اساسی برای تحقق این برنامه تدوین شده است که اجرای این برنامه عملیاتی در سال جاری در دستور کار سازمان قرار دارد.
جلیلی ادامه داد: مدیریت علمی در بخش کشاورزی با استفاده از اطلاعات و دادههای کشاورزی استان از مهمترین خصوصیات این برنامه عملیاتی است.
وی ادامه داد: هم اکنون طرح کاداستر با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال در سراسر استان جهت آمایش سرزمینی و جمع آوری دقیق اطلاعات پایه و ضروری بخش کشاورزی جهت برنامه ریزی علمی در بخش کشاورزی در حال اجرا است.
این مسئول تاکید کرد: با توجه به پایین بودن سهم خدمات و صنعت درایجاد ارزش افزوده و ضعف سایر زیر بخشهای اقتصادی در افزایش ارزش افزوده در استان، ارزش افزوده حاصل از تولیدات بخش کشاورزی بین افراد بیشتری توزیع میشود و این امر موجب کاهش سرانه ارزش افزوده در استان میشود.
وی در ادامه به عناوین ۲۳ برنامه عملیاتی سازمان اشاره کرد و افزود: اجرای طرح جامع اطلاعات کشاورزی استان و تهیه نقشه کاداستر اراضی آبی شامل اطلاعات مکانی و توصیفی قطعات اراضی تحت بهره برداری، برقراری کشاورزی قراردادی در جهت تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، توسعه روشهای خاکورزی حفاظتی به منظور کاهش تبخیر رطوبت خاک، ایجاد مزارع و باغات نمایشی، تحقیقی ترویجی و الگویی در سطح هر یک از پهنهها از اهم این برنامههای عملیاتی به شمار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: معرفی مشوقهای ملی برای اصلاح و جایگزینی باغات سنتی سیب و انگور، تشکیل کمیتههای سیاستگذاری با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و کشاورزان خبره، توسعه عملیات آبخوانداری و آبخیزداری در حوضه دریاچه ارومیه به منظور کنترل فرسایش خاک و رسوب گذاری همچنین افزایش سطح ایستایی آبهای زیرزمینی و کاهش تبخیر، ایجاد و تکمیل زنجیرههای ارزش تولیدات کشاورزی، توسعه کشت محصولات زراعی و باغی در محیطهای کنترل شده گلخانهای و توسعه دامداریهای بزرگ مقیاس برای افزایش تولید محصولات گوشتی و پروتئینی و تامین نیاز کارخانجات لبنی استان را نیز از دیگر اقدامات اجرایی سازمان است که با جدیت دنبال میشود.
جلیلی، حمایت از توسعه روشهای کشت بافت برای تکثیر گونههای مقاوم و کم مصرف از نظر آب با ارزش افزوده بالا و همچنین اتخاذ تدابیر فنی و علمی به منظور کاهش خسارت ناشی از حوادث غیر مترقبه با توجه به حجم بالای خسارت وارده به اراضی زراعی و باغی استان را از دیگر برنامههای عملیاتی سازمان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید از طریق ارائه ارز مبادلهای برای تامین نهادههای ذرت و کنجاله سویا در جهت پایداری تولید از صنعت مرغداری حمایت میشود، اضافه کرد: با توجه به وابستگی کشور برای تامین نهادههای دامی، اصلاح الگوی کشت در اراضی مناطق خارج از حوزه ابریز دریاچه ارومیه و کشت محصولات کم آب بر از جمله سویا، ذرت و جو برای رسیدن به خودکفایی در تامین نهادههای دامی در استان ضروری است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با تبیین مواضع و رویکردهای سازمان در سال جدید در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و سند توسعه بخش کشاورزی گفت: در سال جدید با برنامه ریزیهای انجام شده روند رونق تولید محصولات کشاورزی در استان بیشتر از سال گذشته ادامه خواهد یافت و امسال باید به سال رونق تولیدات کشاورزی استان تبدیل شود.
وی در ادامه تاکید کرد: کارکنان مشارکت در احیای دریاچه ارومیه و حرکت به سمت کشاورزی نوین و اقتصادی با ایجاد ارزش افزود بالا را در اولویت کارهای اجرایی خود قرار دهند.
در ادامه هریک از مدیران حاضر در جلسه به ارائه برنامهها و اقدامات اجرایی در حوزه مرتبط با فعالیت خود پرداختند.
انتهای پیام/م
برگزاری جلسه شورای هماهنگی و برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی