با گذشت ۹ روز از وقوع سیلاب در لرستان، حجم انبوهی از مشکلات و خسارت‌های زیر ساختی و جاده‌ای در اکثر شهر‌های این استان بوجود آمده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، بر اثر بروز سیلاب در استان لرستان، با توجه به اینکه بارش‌های اخیر، بیش از ۳ برابر میانگین بارش‌های استانی است، منجر به وقوع سیلاب در ۱۱ شهرستان استان شد که در این بین، شهر‌های پلدختر و معمولان متحمل خسارات بیش تری شدند و در چند روز گذشته مراکز درمانی وخدمات رسانی از سایر استان ها، هلال احمر، گروه های جهادی ، سپاه پاسداران و سایر نهادهای دولتی تلاش های شبانه روزی را در جهت تسهیل و رفع مشکلات مردم سیل زده داشته اند.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها

خسارت وارده به منازل مسکونی

مسعود رضایی، مدیر کل بنیاد مسکن لرستان  درگفتگو با ما گفت: در جریان سیل اخیرخساراتی به ۳۵ هزار مسکن شهری و روستایی وارد آمده است.

رضایی تاکید کرد: در زمینه احداث منازل، بر اساس مصوبات، سقف پرداخت به واحد‌های شهری ۷۲ میلیون تومان است که از این میزان ۱۷ میلیون در قالب کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است.

وی افزود: سقف پرداخت تسهیلات به واحد‌های روستای نیز ۷۰ میلیون تومان است که از این میزان ۱۵ تومان در قالب کمک بلاعوض به سیل زدگان پرداخت می‌شود.

مدیر کل بنیاد مسکن لرستان با اشاره به اینکه سقف پرداخت تسهیلات تعمیری به واحد‌های شهری و روستایی ۴۰ میلیون تومان است در ادامه تصریح کرد: تسهیلات معیشتی به سیل زدگان نیز شامل ۱۵ میلیون تومان وام و ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض است.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها

آسیب‌های وارده به تأسیسات آبرسانی روستایی استان

از آنجا که در سیل اوایل فروردین ۱۶۸ روستای استان با برآورد اولیه خسارت حدود ۱۷ میلیارد تومانی و در سیل اخیر نیز ۷۹۶ روستا با خسارات جدی تری روبه رو شدند که در طی بررسی‌های انجام شده ۱۳۷ میلیارد تومان خسارت به تأسیسات آبرسانی این روستا‌ها وارد شده است.

علیرضا کاکاوند، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، ضمن اعلام خسارت ۱۵۰ میلیارد تومانی به تأسیسات و زیرساخت‌های آبرسانی روستایی گفت: در حال حاضر تنها ۵۳ روستا با مشکل تأمین آب شرب همراه هستند که با تلاش و خدمت رسانی این شرکت، در روز‌های آینده مشکل باقی روستا‌ها حل خواهد شد.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها

انسداد راه‌های ارتباطی شهر و روستا‌ها

بعد از گذشت ۹ روز از وقوع سیل در استان، با قطع راه ارتباطی در ۸۱۶ روستا، با تلاش سپاه، نیرو‌های راهداری و جهادی، تا یک روز گذشته راه ارتباطی ۵۷۳ روستا بازگشایی شد.

شرفی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان گفت: تاکنون راه ارتباطی ۲۳۰ روستای دیگر مسدود بوده، که ۸۰ روستا در الیگودرز، ۳۵ روستا در نورآباد، ۴۲ روستا در پلدختر، ۲۶ روستا در چگنی و ۱۱ روستا در کوهدشت است.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها

خسارات وارده به بخش کشاورزی

بازدار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، میزان خسارت وارد شده به بخش کشاورزی را ۹۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بیش‌ترین میزان خسارت‌ها در برآورد‌های اولیه با رقم ۴۲۰ میلیارد تومان مربوط به زیر بخش‌های دام، طیور و آبزیان بوده است.

بازدار خسارات به زیر بخش زراعت استان لرستان را تا به امروز ۱۵۰ میلیارد تومان، آب و خاک ۲۷۰ میلیارد تومان و باغبانی را ۸۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها+تصاویر

آسیب‌های ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های جاده‌ای

میزان آسیب دیدگی جاده‌ها در لرستان به دلیل شدت بارندگی و ایجاد سیلاب، بسیار بالا بوده است و بیش‌ترین آسیب در محدوده شهرستان پلدختر و محور ترانزیتی این محدوده است و راه و شهر سازی استان میزان این خسارات را ۱۰۰۰ میلیارد تخمین زد.

خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در سرتاسر محور خرم آباد به معمولان و سپس پلدختر که در حاشیه رودخانه‌های کشکان قرار داشته و سال‌ها محور ترانزیتی شمال- جنوب کشوره بوده است ده‌ها پل تخریب کامل شد و جاده اصلی حد فاصل خرم آباد به پلدختر به طول ۶۰ کیلومتر تخریب شده است.

خادمی در ادامه گفت: در حال حاضر با انتقال ۲۵۰ دستگاه انواع ماشین آلات سنگین و راهسازی توسط راهداری و بخش خصوصی شاغل در پروژه‌های زیر ساختی حمل و نقل به لرستان، در بازگشایی محور‌های تخریب شده شهرستان‌ها و روستا‌های خرم آباد، پلدختر، الشتر، نورآباد اقدام خواهد شد.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها

امداد و خدمات رسانی

با تدابیر نهاد‌های دولتی و خدماتی، کمک رسانی به سیل زدگان در ۳ مرحله شامل مرحله اول تهیه و تأمین اقلام ضروری و تجهیزات مدارس، مرحله دوم تهیه بسته‌های لوازم خانگی و مرحله سوم جمع آوری اطلاعات خسارات وارد شده به واحد‌های تولیدی و صنعتی و ارائه به دولت انجام می‌شود.

صارم رضایی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان با اشاره به تهیه اقلام مورد نیاز در شهر‌های سیل زده استان، اظهار داشت: امدادرسانی‌ها تاکنون در ۶۰۶ روستای سیل زده انجام شده است که همه دستگاه‌های خدمات رسان و ۹۱۳ نفر نیروی هلال احمر در قالب ۱۴۰ تیم عملیاتی در این مناطق حضور دارند.

رضایی از اسکان ۱۷ هزارنفر از سیل زدگان و از اعزام نیرو‌های هلال احمر استان‌هایی مانند کردستان، مرکزی، تهران و اصفهان خبر داد.

هم چنین علی بیرانوند، مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل لرستان، با بیان اینکه ۳۳۱ گروه جهادی با بیش از ۵۶۰۰ جهادگر در حال خدمت رسانی به سیل زدگان هستند در ادامه گفت: در حال حاضر گروه‌های جهادی کار پاکسازی ومعابر، منازل و ترمیم سیل بند‌ها را انجام می‌دهند و هم چنین پل‌های کوچک برای دسترسی و عبور مردم نصب می‌شوند.

مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالففضل در مورد اقلام موردنیاز مردم سیل زده گفت: اقلام خوراکی، بهداشتی، گرمایشی، پتو، زیرانداز، لباس، آب معدنی و چادر اسکان برای سیل زدگان ضروری است.

لرستان، فرو رفته در سیلی از خسارت‌ها

با تدابیر نهاد‌های دولتی و خدماتی، کمک رسانی به سیل زدگان در ۳ مرحله شامل مرحله اول تهیه و تأمین اقلام ضروری و تجهیزات مدارس، مرحله دوم تهیه بسته‌های لوازم خانگی و مرحله سوم جمع آوری اطلاعات خسارات وارد شده به واحد‌های تولیدی و صنعتی و ارائه به دولت انجام می‌شود و  این تلاش ها با رویکرد خوب نهادهای دولتی و  کمک های مردمی و سایر نهادها همراه بوده است .در آینده برای ایجاد آرامش و تأمین نیازهای ضروری مردم سیل زده به کمک های بیشتر مردم ونهادهای دولتی نیاز است.

گزارش از پاک منش

انتهای پیام/ ر

 

برچسب ها: سیلاب ، بنیاد مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.