مهدی مشایخی متخصص کودکان، فوق تخصص نوزادان در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به علل زردی نوزادان و باورهای غلط در این باره اظهار کرد: زردی با توجه به اثر آنتی اکسیدان آن موجب محافظت نوزاد در برابر میکروبها میشود، پس زردی یک نعمت است اما آنچه نیاز به پیگیری دارد موارد شدید آن است.
وی ادامه داد: در موارد شدید زردی معاینه نوزاد و در صورت نیاز سنجش مقدار آن الزامی است تا با درمانهای موجود از شدت یافتن آن پیشگیری شود.
این فوق تخصص نوزادان درباره درمان زردی با مهتابی که بسیاری از خانوادهها از آن استفاده میکنند،گفت: استفاده از لامپ معمولی برای درمان زردی چندان فایدهای ندارد چرا که لامپهای مخصوص زردی تولید فرکانس خاصی از نور میکنند که بر زردی موثر است و لامپ معمولی چنین فرکانس نوری تولید نمیکند و بر زردی چندان تاثیری ندارد.
مشایخی با اشاره به خطر زردی بالا در کند ذهنی نوزادان گفت: مقادیر بالای زردی میتواند بر توان هوشی کودک اثر گذارد و حتی در موارد شدید موجب عقب ماندگی ذهنی شود.
این فوق تخصص نوزادان بهترین راه پیشگیری از افزایش زردی در موارد خفیف را شیردهی مکرر معرفی کرد و افزود: شیردهی مکرر، زردی را از طریق دستگاه گوارش و مدفوع از بدن نوزاد خارج میکند و استفاده از داروهای گیاهی و سنتی با توجه به اینکه این گیاهان دارویی در محیطی آلوده تهیه شده است میتواند موجب عفونت گوارشی نوزاد شود و به همین دلیل استفاده از آنها توصیه نمیشود.
مشایخی درباره زمان بروز زردی در نوزادان بیان کرد: زردی معمولا از روز سوم تولد آغاز میشود و در روز پنجم و ششم تولد به اوج خود میرسد و به تدریج کاهش پیدا میکند، گاه زردی تا ماه دوم و حتی سوم باقی میماند و موجب نگرانی والدین میشود و زردی بعد از هفته دوم تولد، نیازمند به پیگیری است.
این فوق تخصص نوزادان تاکید کرد: زردی روز اول تولد بسیار مهم بوده و نیازمند اقدام فوری است تا از بروز عوارض پیشگیری شود و زردی هفته دوم در نوزاد، زردی طول کشیده نامیده می شود که علل شایع آن زردی شیر مادر، عفونت ادراری، کم کاری تیروئید و بیماریهای متابولیک است.
وی با بیان اینکه شایعترین علت زردی طول کشیده، زردی شیر مادر است، گفت: (به علت اثر آنتی اکسیدان) بدن نوزاد را در برابر عوامل میکروبی محافظت میکند و با توجه به اینکه علل دیگر زردی طول کشیده اهمیت زیادی دارند و موجب عوارض در نوزاد میشود نیاز به پیگیری و تشخیص دارد.
انتهای پیام/