به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آبگوشت دوگوله دودار یکی از غذاهای سنتی لرستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فولات، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، سلنیوم، کولین، فیبر، فسفر، سولفور، گوگرد، لوتئین، زاگزانتین و ... است.
برای بررسی خواص آبگوشت دوگوله دودار لرستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص آبگوشت دوگوله دودار لرستان گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی و حیوانی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
وی افزود: آبگوشت دوگوله دودار لرستان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشهکن کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: آبگوشت دوگوله دودار لرستان به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: تقویت سیستم قلبی عروقی و رفع مشکل باروری از دیگر خواص این آبگوشت خوشمزه است.
عظمایی بیان کرد: مصرف آبگوشت دوگوله دودار لرستان موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای کنترل کلسترول خون/ این خوراک سلامت دندانهایتان را تضمین میکند
وی گفت: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
-گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
-نخود یک لیوان
-لوبیا یک لیوان
-بادمجان ۲ عدد
-پیاز متوسط ۲ عدد
-سیر ۴-۳ حبه
-کشک ۲۰۰ گرم
-نمک، زردچوبه و نعناع خشک به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-نعناع داغ برای تزئین
-برای تهیه این غذا ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس میکنیم.
-پیاز را خرد کرده و به همراه نخود و لوبیای خیس خورده و گوشت و آب میپزیم.
-پس از پخت مواد، نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم.
-بادمجان را شسته و پس از پوست گرفتن سرخ میکنیم.
-بادمجان سرخ کرده را به مواد اضافه میکنیم.
-در انتهای پخت کشک را اضافه کرده و با نعناع داغ و سیر داغ تزئین میکنیم.
-هنگامی که غذا پخته و آماده شد، آب آن را جدا میکنیم.
-محتویات باقی مانده را میکوبیم.
-این غذا همراه نان شنگک تازه و سبزی میل میشود.
انتهای پیام/