رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ماهیان استخوانی گلستان گفت: هدایت آب به داخل استخرهای پرورش ماهی به کاهش حجم سیلاب کمک کرد.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان،و به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات گلستان، مراد محمد شکیبا رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ماهیان استخوانی گلستان گفت: در پی سیل اخیر و با سرریز شدن رودخانه قره سو، این مرکز حجم زیادی از آب وارد شده به آببندان را به وسیله دستگاه‌های الکتروپمپ به داخل استخر‌ها هدایت و از این طریق به کاهش حجم سیلاب کمک کرده است.

وی افزود: آببندان ذخیره آب سیجوال با مساحت حدود ۳۰ هکتار در مالکیت شرکت آب منطقه‌ای است و با هدف ذخیره آب، از طریق کانال خاکی ارتباطی (TR ۱)، آب رودخانه قره سو را به آببندان مذکور هدایت می‌کند.

شکیبا با اشاره به اینکه شرکت امور آب منطقه‌ای در حال حاضر مشغول مرمت این آببندان است خاطر نشان کرد: شرکت امور آب منطقه‌ای در سال‌های ۹۶ و ۹۷ نسبت به مرمت و بهسازی آببندان اقدام کرده که در حال حاضر عملیات خاکبرداری و دیواره سازی آن نیمه کار مانده و دپوی خاک در وسط آببندان مشهود است.

وی تصریح کرد: ورودی آببندان از طریق سازه بتنی مجهز به دریچه تنظیم آب و ایستگاه پمپاژ (الکتروپمپ ها) در محل اتصال (TR ۱) انجام می‌گیرد و جهت پرکردن حجم کامل آببندان از الکتروپمپ‌ها استفاده می‌شود که در حال حاضر جهت کاهش حجم سیلاب رودخانه قره سو، با شکافتن دیواره و لوله گذاری جنب ایستگاه پمپاژ، ورودی آب به آببندان افزایش یافته است.

شکیبا افزود: لوله خروجی آببندان طی عملیات دیواره سازی توسط شرکت آب منطقه‌ای مسدود شده و در حال حاضر جهت هدایت سیلاب به کانال اورکت حاجی از طریق شکافتن دیواره ضلع شمالی غربی انجام می‌گیرد.

رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ماهیان استخوانی گلستان با بیان اینکه وقوع سیلاب باعت شد آببندان نیمه کاره که هنوز مرمت آن به پایان نرسیده، لبریز از آب شود، گفت: به علت تکمیل نشدن مراحل مرمت و بازسازی، این آببندان هنوز تحت اختیار شرکت آب منطقه‌ای است و شیلات هیچ اختیاری در مدیریت آن ندارد و لذا مسئولیت آن با شرکت آب منطقه‌ای استان است.

شکیبا در پایان گفت: علیرغم اینکه این آببندان در اختیار شرکت امور آب منطقه‌ای است، اما مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ماهیان استخوانی گلستان، با تدابیر اندیشیده شده در زمینه استفاده از الکتروپمپ ها، حجم زیادی از این آب را به داخل استخر‌های خود هدایت کرد و نقش موثری در سرازیر شدن کمتر سیلاب به سمت اراضی کشاورزی مجاور مرکز داشته است.

انتهای پیام/م
 
 

کاهش حجم سیلاب با هدایت آب به داخل استخرهای پرورش ماهی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.