منار جام در ولایت غور یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی در این کشور است که این روزها در وضعیت نامناسبی قرار دارد.

وضعیت اسف بار «منار جام»، اثر تاریخی 800 ساله در ولایت غوربه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، منار جام در ولایت غور یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی در این کشور است که این روزها در وضعیت نامناسبی قرار دارد.

مقامات این ولایت می‌گویند مرمت و حفاظت از این اثر تاریخی هزینه زیادی دارد و اداره محلی توان بازسازی آن را ندارد.

عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی غور گفت: منار جام یکی از قدیمی‌ترین آثار باستانی در افغانستان است که 800 سال قدمت تاریخی دارد که در طی سال‌های متمادی توجه جدی به آن صورت نگرفته و بخشی‌هایی از دیواره نمای آن تخریب شده است.

وی افزود: این اثر باستانی در ولسوالی شهرک در منطقه‌ای به نام «جام» قرار دارد که از چند سال به این سو، تحت حمایت یونسکو قرار گرفته است.

خطیبی ادامه داد: بخش‌هایی از دیواره این اثر باستانی مانند کاشی‌ها و خشت‌هایش به مرور زمان ریخته است و اکنون این اثر تاریخی، وضعیت مناسبی ندارد.

منار جام که ۶۴ متر ارتفاع دارد یکی از شاهکارهای دوره غوریان و قدیمی‌ترین منار خشتی جهان است. این منار در زمان پادشاهی سلطان غیاث‌الدین (۵۵۸-۵۹۹ هجری) ساخته شده‌است.

این اثر تاریخی در تنگی قریه جام که در تقاطع دریاچه جام و هریرود که در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری از مرکز غور، یعنی شهر فیروزکوه می باشد، قرار دارد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار