رئیس اداره گردشگری سلامت گفت: فروش دارو و تجهیزات پزشکی ویژه گردشگران سلامت در بخش خصوصی با ارز آزاد انجام میشود.
سعید هاشم زاده رئیس اداره گردشگری سلامت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شمار مراکز پذیرنده توریسم سلامت در کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۹۵۰ بیمارستان در سراسر کشور خدمات بهداشتی و درمانی به مردم ارائه میدهند که از این تعداد ۱۶۶ مرکز بهداشتی و درمانی گواهینامه پذیرش بیماران بینالمللی تحت عنوان گردشگران سلامت را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: پذیرش افراد تحت عنوان توریسم سلامت از سال ۹۴ در کشور اجرایی شده است و در همین راستا آیین نامه پذیرش گردشگران سلامت در بیمارستانها و مراکز درمانی تدوین و به تمام مراکز حائز شرایط ابلاغ شده است که بر اساس این دستورالعمل تمام موارد فیزیکی و فرآیندی باید به طور کامل اجرایی شود.
رئیس اداره گردشگری سلامت بیان کرد: بر اساس دستورالعمل فیزیکی و فرآیندی بیمارستانها میتوانند بیماران خارجی را پذیرش کنند و در همین راستا از طرف وزارت بهداشت بیمارستانها و مراکز بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند و ۱۶۶ مرکز موفق به اخذ گواهینامه پذیرش بیماران خارجی و گردشگران سلامت شدهاند.
هاشم زاده ادامه داد: در سال ۹۷ موارد و فرآیندهای ارزیابی بیمارستانها جهت پذیرش بیماران بینالمللی و گردشگران سلامت تجدید نظر و بازنگری شدند.
وی افزود: بازنگری ارزیابی بیمارستانهای پذیرنده گردشگران سلامت با تمرکز بر موضوع فرآیندهای پذیرش، درمان و پیگیری پس از درمان انجام میشود. بندهای دستورالعمل پذیرش بیماران بینالمللی مورد بازنگری مجدد در سال ۹۷ قرار گرفته است.
رئیس اداره گردشگری سلامت تاکید کرد: بخشهای مربوط به فرآیندها پررنگتر شده است و قسمت مربوط به فضای فیزیکی بیمارستانها به دلیل ارتقای توانمندی مراکز درمانی کم رنگ شده است.
هاشم زاده ادامه داد: برخی از بیمارستانها و مراکز درمانی که پذیرنده بیماران بینالمللی هستند تاریخ اخذ گواهینامههایشان باطل شده است به همین دلیل بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت این مراکز مورد ارزیابی مجدد قرار میگیرند که برای اولین بار مراکز جراحی محدود جهت پذیرش گردشگران وارد بحث ارزیابی شدهاند.
وی افزود: امروزه ۷۵ بیمارستان پذیرنده گردشگران سلامت مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته که از این تعداد ۳۰ مرکز گواهینامه مجدد خود را دریافت و به ۳۰ بیمارستان جهت رفع اشکالاتشان مهلت داده شده است.
رئیس اداره گردشگری سلامت تاکید کرد: عمده بیمارستانهای پذیرنده بینالمللی در مراکز دانشگاهی قرار دارند و ۸۲ درصد از گردشگران سلامت به ۹ مرکز سلامت جهت بستری و درمان خود مراجعه میکنند که در همین راستا وزارت بهداشت اولویت خود را بر روی ۹ مرکز دانشگاهی قرار داده است.
وی گفت: در حدود ۷۰ درصد بیمارستانهای پذیرنده گردشگران سلامت از بخش خصوصی هستند و تاکید وزارت بهداشت این است که بیمارستانهای خصوصی ظرفیت خود را به گردشگران سلامت اختصاص دهند و تمام تختهای مراکز دولتی در اختیار مردم کشورمان باشد.
هاشم زاده بیان کرد: فروش دارو و تجهیزات پزشکی ویژه گردشگران سلامت در بخش خصوصی با ارز آزاد انجام میشود و کیفیت و کمیت مراکز درمانی بخش خصوصی که در حوزه گردشگری سلامت فعالیت میکنند به طور مرتب تحت نظارت و بازرسی وزارت بهداشت قرار دارد.
انتهای پیام/