کامبیز رخشانیمهر معاون دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در باره رهاسازی ماهیها قرمز و خطرات ناشی از آن اظهار کرد: هنگام صحبت کردن از آزادسازی ماهیها به نوعی از یک اکوسیستم طبیعی صحبت میکنیم و رهاسازی ماهیهای قرمز در حجم بالا بهطور قطع مشکلات و آسیبهایی متعدد برای این اکوسیستم به همراه داشته باشد.
وی بیان کرد: ماهیهای قرمز اغلب در مراکز مختلفی پرورش داده میشوند و پس از آن در سطح شهر توزیع میشوند تا سر سفرههای هفتسین قرار بگیرند؛ در این بین گاهی انتقال ماهیها در شرایطی مناسب انجام نشده و ماهیها تحت فشار وارده به راحتی ممکن است بمیرند.
رخشانیمهر تشریح کرد: خوشبختانه چند سالی است که شهرداری محلهایی را برای جمع آوری ماهیهای قرمز تعبیه کرده است حتی امسال این سازمان طرحی را برای معاوضه ماهیهای قرمز با کتاب به راه انداخته است که میتواند علاوه بر کمک به این جاندار برای شهروندان سودمند نیز باشد.
معاون دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان بیان کرد: ماهیهای قرمز محیطهای زندگی و شرایط خاصی برای زنده ماندن دارند که شامل درجه حرارت، سطح گلآلودگی آب و غیره میشوند و هر نوع تغییر ناگهانی میتواند به از بین رفتن ماهی منجر شود. برای انتقال ماهیها معمولاً به تدریج اقدام به تغییر شرایط میکند تا ماهی بتواند با محیط جدید سازگاری پیدا کند اما رهاسازی به صورت ناگهاهی در داخل آبها میتواند منجر به مرگ این آبزیان شود.
رخشانیمهر با اشاره به تعداد بالای مرگومیر ماهیهای قرمز در هنگام رهاسازی تصریح کرد: خوشبختانه با جمعآوری و دفع به موقع لاشههای این آبزیان توسط شهرداری، معمولاً مشکلی در سلامت آب ایجاد نمیشود اما حضور این حجم از لاشه ماهی قرمز برای اکوسیستم و طبیعت اطراف خطر دارد.
معاون دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان گفت: برنامه کنترل پرورش و پخش ماهیهای قرمز از حدود سه ماه قبل از عید انجام میشود که باعث شده است بیماریهای این آبزیان کاهش چشمگیری پیدا کند؛ اغلب بعد از نمونهگیری و انجام آزمایشات اجازه توزیع ماهی به مراکز پرورش داده میشود.
وی تأکید کرد: احتمال انتقال بیماری از طریق ماهیهای قرمز بسیار کم است اما وجود دارد؛ هماهنگیهای لازم برای جمعآوری ماهیها و کنترل بیماریهای ناشی از نگهداری ماهیهای قرمز انجام شده است اما بهتر است احتیاط را در نظر بگیریم.
رخشانیمهر یادآوری کرد: ماهیهای قرمز موجوداتی زنده هستند پس جان آنها با اهمیت است؛ هدف از رهاسازی ماهیها برگرداندن آنها به زندگی طبیعی و واقعی آنهاست؛ با توجه به اینکه در بسیاری از موارد رهاسازی ناگهانی به مرگ ماهی منجر میشود توصیه میکنیم این عمل را به مسئولین شهرداری واگذار کرده و ماهیهای قرمز عیدتان را به آنها تحویل دهید.
انتهای پیام/