به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آش مصطفی یکی از غذاهای سنتی شهرستان فرمهین اراک و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، پروتئین، فیبر، فسفر، روی (زینک)، کلروفیل، سولفور، گوگرد و ... است.
برای بررسی خواص آش مصطفی فرمهین اراک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص آش مصطفی فرمهین اراک گفت: این آش به عنوان یک غذای رژیمی محسوب میشود؛ زیرا موجب چربیسوزی، لاغری و تناسب اندام میشود.
وی افزود: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در آش مصطفی فرمهین اراک موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای پیشگیری از بروز آرتروز/ با این کوکو عضلات خود را تقویت کنید
عظمایی بیان کرد: این آش به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: آش مصطفی فرمهین اراک دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
وی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: درمان فشارخون با یک خورش خوشمزه/ با مصرف این غذا از آرتروز در امان بمانید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از دیگر خواص این آش خوشمزه و بینظیر میتوان به تقویت بینایی اشاره کرد.
-برنج ۳۰۰ گرم
-نخود ۱۵۰ گرم
-برگ چغندر ۷۵۰ گرم
-کشک ۲۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-پیازداغ و نعناع داغ به مقدار لازم
-زردچوبه به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا نخود را که از شب قبل خیس کردهایم با مقداری آب نیمپز میکنیم.
-برنج را با آب خیس میکنیم.
-مقداری آب درون قابلمه میریزیم و میجوشانیم.
-برگ چغندر و زردچوبه را به آب جوشیده اضافه میکنیم.
-برنج خیس خورده و نخود را به برگ چغندر اضافه میکنیم.
-سپس اجازه میدهیم غذا در حرارت متعادل بپزد و جابیفتد.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون روغن تفت میدهیم.
-کمی زردچوبه به پیاز تفت داده شده اضافه میکنیم.
-مقداری نعناع را درون روغن تفت میدهیم و آن را آماده میکنیم.
-پس از پخت غذا، با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک تزئین میکنیم.
نکته: معمولا در این غذا به علت وجود کشک از نمک استفاده نمیشود.
انتهای پیام/