جنگل مانگرو یا حرا در بندر چابهار یکی از زیباترین و ناشناخته‌ترین مناطق سیستان و بلوچستان و از اکوسیستم‌های غنی و زیبای جهان به شمار می‌آید که تفریح و گردش با استفاده از قایق در این جنگل لذت خاصی دارد.

جنگل مانگرو در چابهار؛ هدیه تماشایی منابع طبیعی به گردشگرانبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، جنگل‌های حرا از زیبایی‌های خاصی برخوردار است و تنها تعداد کمی از کشور‌های دنیا از این جاذبه طبیعی ارزشمند بهره‌مند هستند.

جنگل مانگرو در خلیج ˈگواترˈ و در ۱۲۰ کیلومتری شرق چابهار قرار دارد که با کرانه‌های دریای عمان همجوار است و سالانه گردشگران زیادی از آنان دیدن می‌کنند.

نوع درخت‌ها و پوشش گیاهی موجود در جنگل مانگرو چابهار از خاصیت ویژه‌ای برخوردار است به طوریکه در برابر شوری آب دریای عمان از خود مقاومت نشان داده و نمک موجود در آب را پس می‌دهد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار اظهار داشت: جنگل‌های طبیعی حرا با وسعت هزار هکتار در منطقه ساحلی گواتر و دریای کوچک این شهرستان با داشتن زیبایی‌های منحصر بفرد محلی جذاب برای گردشگران است.

عبدالحمید بلوچزاده افزود: گردشگران با سفر به چابهار و علاوه بر بازدید از صد‌ها جاذبه متنوع می‌توانند با استفاده از قایق‌های سواری سفری به یاد ماندنی در جنگل‌های حرا داشته باشند.

وی بیان کرد: نوار ساحلی چابهار- گواتر با منظره‌ای منحصر به فرد، غروبی زیبا، ساحلی دلنشین برای تماشای همزمان دریا، ساحل ماسه‌ای و کوه‌های مریخی یا مینیاتوری است و در محدوده گواتر علاوه بر جنگل‌های حرا حرکت دلفین‌ها همراه با قایق سواری نیز تماشایی هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مانگرو به نوعی اکوسیستم شامل زمین‌های مرطوب حد واسط مناطق جزر و مدی دریا همراه با مجموعه‌ای از گیاهان بی نظیر و جانواران خاص اطلاق می‌شود.

غلامرضا راهداری افزود: گیاهان موجود در این اکوسیستم مجموعه‌ای از گیاهان هالوفیل و مقاوم به نمک دریاست.

وی بیان کرد: حرا با نام علمی «Avicennia marina» از تیره «Avicenniaceae» درخت یا درختچه ‏ای با برگ‌های همیشه سبز چرمی متقابل که سطح فوقانی برگ در آن سبز رنگ است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار ادامه داد: درختان دو زیست چندل و حرا که در سواحل دریای عمان گستره سرسبز و تماشایی جنگل مانگرو را تشکیل می‌دهند در فهرست ذخایر ارزشمند ژنتیکی سازمان یونسکو قرار دارند.

وی گفت: از خصوصیات ویژه و بارز جنگل مانگرو که آن را از سایر اکوسیستم‌های گیاهی مجزا می‌سازد تطبیق دادن رشد و حیات خود به شوری و غلظت بالای آب دریای عمان است.

انتهای پیام/ع

جنگل مانگرو در چابهار؛ هدیه تماشایی منابع طبیعی به گردشگران

برچسب ها: نوروز ، منابع طبیعی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار