به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گردشگران علاوه بر سفر به شهر و منطقه آزاد چابهار در ایام تعطیلات نوروزی سفرهایی یکروزه به نوار ساحلی چابهار- پسابندر و گواتر در اسکله بریس داشته و از نمایی متفاوت به تماشای دریا، ساحل ماسهای و کوههای مریخی پرداخته اند
طلوع و غروب خورشید همراه با نور کشتیها در شب، موقعیت مناسب در دهانه اقیانوس هند، ساحل صخرهای با منظره برخورد موج به صخرههای پر ارتفاع، انواع خرچنگها و لاک پشتهایی که روی صخره همبازی امواج اند و نسیم روح بخش کنار ساحل بریس همه و همه جلوه نابی از طبیعت شاعرانه چابهار و کنارک در محدوده بنادر صیادی؛ ساحل زیبا را به تصویر میکشد.
روستای بریس با آب و هوای گرم و مرطوب موقعیت راهبردی در ساحل دریای عمان دارد و از نقاط مورد پسند گردشگران در حوزه شهرستان چابهار است.
چابها و کنارک در محدوده سواحل مکران به آبهای اقیانوس هند متصل هستند و موقعیت مناسبی علاوه بر آبزی پروری (ماهی ومیگو)؛ جذابیتهای فراوان گردشگری دارند که هر مسافری در سفر به این شهرستانهای ساحلی از ۱۱ بندر صیادی بویژه بریس در مسیر ساحلی چابهار- گواتر دیدن میکنند.
۱۱ بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعال است.
گردشگران با سفر به بندر بریس میتوانند از زیباییهای صخرههای اعجاب انگیر در ساحل دریا، کوههای مریخی یا مینیاتوری و طبیعت بکر و رویایی این منطقه دیدن کنند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اسکلههای ماهیگیری چابهار و کنارک جذابیت فراوانی برای گردشگران دارند و سالانه هزاران نفر از مسافران در فصول مختلف سال برای مشاهده تخلیه و بارگیری صید روزانه ماهی به بندر بریس و سایر بنادر صیادی سفر میکنند.
هدایت الله میرمرادزهی افزود: صید با قلاب در محدوده بنادر صیادی یکی از جذابیتهایی است که شمار زیادی از گردشگران، ماهی مورد نیاز خود را صید میکنند.
وی ادامه داد: اسکله بندر صیادی بریس از نوع سنگی و بتنی، عمق آبخور ۲ متر، طول راه ارتباطی ۸۰۰ متر، طول موج شکن آن ۵۹۴ متر، پهلوگیری اسکله ۱۶۰ متر، بازوی فرعی ۹۵ متر و وسعت حوضچه آن ۲۵ هکتار است که در سال ۱۳۶۸ ساخته شد و در سال ۱۳۷۱ به بهره برداری رسید.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در مجموع ۴۰۲ شناور شامل ۶۴ لنج برودتی، ۷۹ لنج یخی و ۲۵۹ قایق در بندر بریس فعال است.
بندر صیادی بریس با جمعیت بیش از ۶ هزار نفر در دهستان نگور از توابع بخش دشتیاری شهرستان چابهار واقع شده و فاصله آن از مرکز بخش نگور ۴۴ کیلومتر و تا مرکز شهر چابهار ۶۰ کیلومتر است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نامهای چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
انتهای پیام/ع