اسماعیل دوستی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به ارزیابی شعار امسال که به اسم رونق تولید نامگذاری شده است، پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری در ارتباط با تولید، اقتصاد مقاومتی و استفاده از کالاهای ایرانی دغدغه دارند و این مسئله به طور متوالی چندین سال است که مورد توجه قرار ایشان گرفته است.
وی ادامه داد: رونق تولید پیامی است که بر اساس نیاز ضروری کشور توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان شده است و در نتیجه باید همه مدیران و مسئولان همه توجه خود را برای رسیدن به استقلال و خودکفایی در کشور از نظر اقتصادی معطوف کنند.
دوستی با بیان اینکه باید اقتصاد بومی و درون زا در ایران به حرکت درآید، خاطرنشان کرد: مدیران و مسئولان همگی به این مسئله واقف هستند و یقینا باور دارند که امروز حیاتیترین مسئله در کشور رونق تولید است و اعتقاد دارم که این مهم عزم ملی را میطلبد البته علاوه بر آن دولت، بخش خصوصی، بانکها و همه نهادهای عمومی باید در این خصوص هماهنگ و به طور منسجم گام بردارند.
دوستی با اشاره به اینکه به زعم او رونق تولید در کشور به زودی محقق میشود، اظهار کرد: البته این مسئله به سرمایه گذاری خارجی نیز نیاز دارد و جزء ضروریات کشور است که باید برای آن گامهای استواری برداریم به همین منظور میتوان بانکها را به کار گرفت و سرمایههایی که در مسیرهای دیگری سوق پیدا کردهاند را به سمت رونق تولید هدایت کرد، مسئلهای که باید به طور جدی دنبال شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: ما سرمایههایی داریم که شاید به جای قرارگیری در چرخ تولید معطوف به ارائه خدمت در بخشهای دیگری شدهاند بنابراین باید همه سرمایه کشور را به سمت افزایش تولید، حمایت از تولید کنندگان برای تولید کالای با کیفیت و ایجاد بازار فروش به آن گسیل دهیم، زیرا رونق تولید باز هم نمیتواند به تنهایی موثر واقع شود و باید در کنار آن کیفیت نیز افزایش یابد تا به واسطه آن میل واردات همان کالاها به مرور از میان برود.
وی ادامه داد: معمولا در زمان افزایش نرخ ارز صادرات رونق میگیرد و این مسئله از نظر علمی در جهان به اثبات رسیده است، بنابراین باید این صادرات به شکلی افزایش یابد به صورتی که مواد اولیه کالاهای صادراتیمان باید به تولید بومی برسد و در این صورت است که میتوانیم ارزآوری چشم گیری داشته باشیم؛ ارز آوری که غیر از تجارت مواد نفتی، پتروشیمی و گاز است.
دوستی یادآور شد: افزایش نرخ ارز، آهنگ واردات را کاهش میدهد بنابراین چنین افزایش نرخی بهترین فرصت برای رونق تولید داخلی است که کشاورزان، دامداران و حتی سایر صنایع را به تولید بیشتر سوق میدهد که به نظرم باید این اتفاق هرچه زودتر بیفتد.
انتهای پیام/