به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای همواره در تذکرات خود به مسئولین لزوم مدیریت جهادی را گوشزد کرده اند و آن را راه حل برون رفت از مشکلات مدیریتی کشور دانسته اند و البته آن را مصداق عمل مدبرانه و عاقلانه توصیف کردند. در این گزارش به بررسی مختصری از بیانات ایشان در خصوص مدیریت جهادی خواهیم پرداخت.
روحیه جهادی یعنی رفتار عاقلانه و مدبرانه
رهبر معظم انقلاب در دیدار خرداد ماه سال گذشته با نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی در تذکری به آنان درباره مدیریت جهادی فرمودند: یک نکتهی دیگری که برای برادران و خواهران عزیز نماینده قابل ذکر است، بحث رفتار نمایندگان است. به نظر من آن کلمهی کلّی و فراگیر و جامعی که میشود در این زمینه گفت، کلمهی «انقلابیگری» است. رفتار نمایندگان مجلس باید رفتار انقلابی باشد؛ برخورد باید برخورد انقلابی باشد. شما در سوگندی هم که یاد کردید، این سوگند را یاد کردید که انقلاب، نتایج انقلاب، فراوردههای انقلاب و فراوردههای نظام جمهوری اسلامی را حفظ کنید؛ چطور ممکن است؟ بدون انقلابی بودن که نمیشود حفظ کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای در تشریح رفتار انقلابی افزودند: رفتار، باید رفتار انقلابی باشد؛ رفتار انقلابی به معنای رفتار غیرمدبّرانه نیست، بهمعنای رفتار عاقلانه و مدبّرانه و مجاهدانه است؛ حرکت جهادی. اینکه ما به مدیران مرتّب توصیه میکنیم «مدیریّت جهادی»، این در مورد مجلس، رفتار جهادی است، سخن گفتن جهادی است، اقدام کردن مجاهدانه و جهادی است، انقلابیگری است. روحیهی ایمان و انگیزهی انقلابی باید بر همهی کارهای نمایندهی محترم مجلس حاکم باشد.
رهبری در ادامه این دیدار با تاکید بر این نکته که نگهبانی از دستاوردهای انقلاب و مبانی نظام، جزو سوگند نمایندگی است؛ خاطرنشان کردند: که اگر این انجام نگیرد، حضور نماینده، هم از لحاظ قانونی اشکال پیدا میکند، هم از لحاظ شرعی اشکال پیدا میکند. اگر چنانچه دستاوردهای انقلاب مراعات نشود و دستاوردهای نظام مورد توجّه قرار نگیرد، این، هم از لحاظ قانون اساسی، هم از لحاظ شرع دچار مشکل میشود.
لزوم ترجیح مدیریت جهادی بر دیوان سالاری فرسوده
رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در دیداری به مناسبت سالگرد قیام تبریز با مردم آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید مدیریّت جهادی را بر دیوانسالاریهای فرسوده ترجیح بدهیم؛ فرمودند: این یکی از اولویّتهای ما است؛ اصرار بر مدیریّت جهادی. مسئولین کشور در قوّهی مجریّه، در قوّهی قضائیّه، در بخشهای مختلف، مدیریّت جهادی را دنبال بکنند. مدیریّت جهادی به معنای بیانضباطی نیست؛ پُرکاری، با تدبیر حرکت کردن، شبوروز نشناختن و دنبال کار را گرفتن، این معنای مدیریّت جهادی است.
بن بست ها با روحیه انقلابی شکافته می شود
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار کارگران در اردیبهشت سال نود و شش با تاکید بر اینکه روحیه جهادی امروز لازمه کشور است خاطر نشان کردند: این را هم همه بدانند، خود نامزدهای محترم هم بدانند که ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم. در همهی بخشها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است؛ این اگر بود، کارها راه میافتد؛ این اگر بود، بنبستها باز میشود، شکافته میشود؛ [یعنی] کار فراوان، پُرحجم و باکیفیّت و مجاهدانه و انقلابی. انقلابی یعنی چه؟
رهبر معظم انقلاب در تشریح روحیه انقلابی افزودند: بعضی خیال میکنند وقتی میگوییم انقلابی، یعنی بینظم؛ نخیر، اتّفاقاً یکی از خطوط اصلی انقلابیگری، نظم است؛ منتها انقلابی، یعنی اینکه خودمان را سرگرم کارهای حاشیهای و تشریفاتی و زرقوبرقی و مانند اینها نکنیم؛ کار انقلابی یعنی برای یک مجوّز [راهها را کوتاه کنند]. عدّهای از این کارآفرینانِ بااخلاص و متدیّن، چندی پیش آمدند با ما ملاقات کردند و گفتند که برای مجوّزِ یک چیز کوچک -که حالا اسم آوردند و بنده نمیخواهم جزئیّات را بیان کنم- باید انسان از مثلاً ۲۰ یا ۲۵ جا مجوّز بگیرد؛ اینها کار غیر انقلابی است. کار انقلابی یعنی آن کسانی که ضوابط را تعیین میکنند، بیایند راهها را کوتاه کنند؛ راههای میانبُر بگذارند جلوی پای مردم، جلوی پای کارآفرین، جلوی پای کسی که میخواهد خدمت بکند؛ کارهای لازم اینها است، [مسئولین] دامن همّت به کمر بزنند و واقعاً کار کنند.
اگر در انتخاب همکاران جهادی عمل نشود کار به نتیجه نمی رسد
رهبر انقلاب اسلامی ، توصیههایی خطاب به رئیسجمهور و اعضای دولت دوازدهم در دیدار شهریور سال نود و شش بیان کردند که از جمله آنها «در نظر گرفتن کارآمدی، تدین، انقلابی بودن، پرکاری و جهادی عمل کردن در انتخاب همکاران و مدیران زیرمجموعه» بود و در همین خصوص گفتند: اگر همکاران و مدیران شما افرادی با این خصوصیات نباشند، اهداف و مقاصد به سرانجام نخواهد رسید همانگونه که طرح تحول آموزش و پرورش و نقشهی جامع علمی کشور بهرغم زحماتی که برای آن کشیده شد، آنگونه که باید، به نتیجه نرسیده است.
مدیریت جهادی توصیه ای به همه
رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام در تیرماه سال نود وچهار درباره مدیریت جهادی افزودند: بنده توصیهی مکرّر میکنم به مسئولین محترم قوای سهگانه که جلساتشان را بهطور مرتّب داشته باشند؛ خیلی از مسائل در این جلسات مشترک حل میشود: جلسات دولت و مجلس، جلسات قوّهی قضائیّه و دولت، جلسات قوّهی قضائیّه و مجلس؛ این دیدارها، این تبادل نظرها، این استفادهی از نظرات یکدیگر، موجب همافزایی است. و مسئلهی مدیریّت جهادی؛ این توصیه مربوط به همه است.
توجه به چالش خصمانه علمی کشور معنای مدیریت جهادی علمی
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار اساتید دانشگاه های کشور نیز بر مسئله مدیریت و روحیه جهادی تاکید کرده و معنای آن را در فعالیت های علمی تبیین کردند و افزودند: معناى مدیریّت جهادى در اینجا این است که توجّه بکنید که حرکت علمى کشور و نهضت علمى کشور و پیشرفت علمى کشور مواجه است با یک چالش خصمانه، که در مقابل این چالش خصمانه شما که مدیرید، شما که استادید، شما که دانشجو هستید، باید بایستید؛ این شد حرکت جهادى و مدیریّت دستگاه؛ چه مدیریّت دانشگاه، چه مدیریّت وزارت، چه مدیّریت هر بخشى از بخشهاى گوناگون این عرصهى عظیم، خواهد شد مدیریّت جهادى.
انتهای پیام/