به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تصور نمیکنیم که لازم باشد شکل و ظاهر بادام را برایتان توصیف کنیم؛ اما اگر یک درصد نمیدانید بادام چیست باید بگویم که یک آجیل به شکل اشک است که با پوست سخت یا به صورت مغز شده در بازار به فروش میرسد. بادام پوستکنده و خلال بادام نیز در فروشگاههای مواد غذایی یا لوازم قنادی عرضه میشوند.
بیشتربخوانید : خواص شگفت انگیز خوراکیهای هفت سین
مواد غذایی مفید موجود در بادام (درختی)
بادام یک ماده غذایی مملو از چربی بشمار میرود. اما این چربیها تکاشباعی هستند که برای سلامت قلب نه تنها ضرر ندارند بلکه مفید و ضروری هم هستند. چربیهای موجود در بادام موجب کاهش میزان کلسترول مضر خون (LDL) و افزایش کلسترول مفید (HDL) میشود.
بادام درختی منبع غنی فیبر و پروتئین است و موا مغذی همچون ویتامین E، سلنیوم، زینک، کلسیم، منیزیوم و ویتامینهای B. را از جمله بیوتین و اسید فولیک را در خود دارد.
از آنجا که آجیل چربی بسیار بالایی دارد هنوز هیچ رهنمودی مبنی بر مصرف روزانه آجیل از سوی سرویس سلامت همگانی (NHS) نوشته یا منتشر نشده است. اما بر اساس یافتههای علمی و تایید شده برخی کارشناسان معتقدند که مصرف ۲۰ تا ۵۰ گرم بادام در روز برای بزرگسالان میتواند سبب ایجاد تعادل در رژیم غذایی سالم باشد.
بر خلاف تصور بادام با این حجم از چربی که دارد، سبب افزایش وزن نمیشود. بر اساس گزارشهای علمی و ثابتشده، مصرف روزانه ۵۵ گرم آجیل از جمله بادام نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد بلکه از افزایش وزن و چاقی افراد نیز پیشگیری میکند.
در یک آزمایش علمی که در سال ۲۰۱۳ میلادی صورت گرفت، مشخص شد وقتی فردی هر روز بادام را به عنوان اسنک و میان وعده مصرف کند، با احساس گرسنگی خود مبارزه کرده و در نتیجه از مصرف غذای اضافی و چاق شدن پیشگیری خواهد کرد.
بادام حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و معدنی در خود است که از جمله میتوان به اسیدهای چرب غیراشباع، فیتوسترول (کلسترول گیاهی)، منیزیوم، ویتامین E، مس و منگنز اشاره کرد.
بر اساس دو تحقیق و آزمایش علمی که در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ میلادی انجام شدند، بادام میتواند خطرات ناشی از مشکلات قلبی را برطرف کند؛ مخصوصا در کسانی که دارای اضافه وزن و چاقی مفرط هستند.
همچنین ثابت شده مصرف روزانه بادام سبب کاهش میزان کلسترول منفی (LDL) در بدن میشود و بدنبال آن، بیماریهای قلبی را کاهش خواهد داد.
بر اساس مطالعات پزشکی صورت گرفته در کشور چین مشخص شده که مصرف روزانه بادام میتواند به کاهش میزان انسولین ناشتا و گلوگز ناشتا کمک کند. به این ترتیب میتوان به جرات گفت که بادام برای کسانی که دیابت دارند، آجیل مقوی و مفیدی است. البته توصیه ما این است که پیش از ایجاد تغییر خودسرانه در رژیم غذایی خود حتما در این رابطه با پزشک معالجتان مشورت کنید.
بادام حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی است که وجود آنها برای بهبود عملکرد مغز بسیار ضروری است. از جمله میتوان به ویتامین E، اسید فولیک و اسیدهای چرب غیر اشباع اشاره کرد. همچنین بادام دارای l-carnitine است که برای حفاظت از نورونهای عصبی بسار مفید است.
برخی مطالعات علمی مدعی هستند که مصرف بادام به تقویت قدرت حافظه نیز کمک شایانی میکند.
یک تحقیق علمی آلمانی نشان داده کسانی که روزانه یک مشت آجیل میل میکنند، مخصوصا بادام، تا ۲۳ درصد کمتر از بقیه مردم در معرض خطر مرگ زودرس در نتیجهی بیماریهایی همچون دیابت یا مربوط به سن قرار دارند.
روده ما در برگیرنده میکروبهای ریز متعددی است که غذاهای مصرفی را پردازش میکنند و ویتامینها را در دسترس ما قرار میدهند. این میکروبهای ریز، بدن را در برابر میکروبهای بد محافظت میکنند. وجود چنین میکروبهایی برای سلامتی ما مهم هستند. به این میکروبهای ریز مفید در روده، میکروبیوم میگویند.
در بالا اشاره کردیم که مصرف بادام برای بدن مفید است. در اینجا هم میگویم که بادام برای روده انسان نیز خاصیت دارد. در یک تحقیق علمی در سال ۲۰۱۶ میلادی ثابت شده که مصرف بادام و حتی مصرف کره بادام (درختی) میتواند کیفیت تغذیه بزرگسالان و کودکان را بهبود ببخشد، اما همچنین میتواند روی میکروبیومهای روده نیز اثر مثبت داشته باشد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/