به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی است روزهای پایانی سال برای آموزش و پرورشیها به ویژه حوزه توسعه و پشتیبانی ایامی پرتنش تر از سایر روزهاست چراکه پرداخت معوقات فرهنگیان به ساعات پایانی سال میرسد؛ هرچند از تامین اعتبار تا واریز به حساب فرهنگیان هم به جهت تعطیلات و ضرورت طی شدن فرآیند اداری حرف و حدیث بسیاری ایجاد میشود اما در نهایت روزهای اول سال هرچند دیر اما مبالغ معوقه به حساب فرهنگیان میرسد.
اما امسال اوضاع تغییر کرد و سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش و علی الهیار ترکمن معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی از پرداخت زودتر این معوقات خبر داده بودند و همین خبر عامل دلگرمی معلمانی بود که گاه برخی از آنها همچون معلمان خرید خدمات آموزشی تا اینجای سال تحصیلی دریافتی نداشتند یا حق التدریس هایی که پرداخت بخشی از خرج و مخارج نزدیک عید را منوط به این پرداخت می دانستند ولی شرایط به گونهای دیگر رقم خورد و نه تنها معوقات زودتر پرداخت نشد بلکه حتی به ساعات پایانی سال هم نرسید.
معوقاتی که حالا تامین اعتبار آن معضلی پیچیده شده است بخش عمده آن شامل حقالتدریس شاغلان، حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی، اضافه کار پرسنل اداری و حقوق معلمان مدارس خارج از کشور است.
با وجودی که وزیر آموزش و پرورش فروردین سال گذشته در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از تمهیداتی برای کاهش تاخیر پرداختی حق التدریس شاغل صحبت کرده است اما گویی اوضاع برای تحقق این مسیر هم مساعد نبوده است.
تاخیر در پرداخت و ابهام در اعلام زمان پرداخت معوقات در روزهایی که دخل و خرج خانواده ها بالا میرود؛ واکنشهایی را از سوی معلمان به دنبال در پی داشت و در فضای مجازی و صفحات شخصی آقای وزیر در فضای مجازی خواستار توضیح بودند که در نهایت آقای وزیر در پاسخ به یکی از این انتقادات نوشت:
« واقعا معضل آزار دهندهای است بویژه در مواردی که تعدادی از همکاران عزیزم (خرید خدمات) این معوقات همان حقوق ماهانه و تنها محل تامین معیشت آنها باشد.
دیشب تا نزدیکیهای سال تحویل در سازمان برنامه بودم و همه مدیران سازمان و خزانه در تلاش برای تامین این منابع بودند ولی متاسفانه امکان تامین برای همه آنها فراهم نشد.
بخشی از معوقات تامین شد که معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارتخانه و همکاران ایشان تا قریب صبح مشغول کارسازی برای استانها بودند.»
حدود ۵-۶ سالی از اجرای طرح خریدخدمات آموزشی میگذرد و کلاسهای درس مناطق محروم با وجود معلمان تحت پوشش این طرح پر شدند و علی رغم انتقادات بر کیفیت کار اکنون آموزش و پرورشیها از کیفیت و راندمان کار هم رضایت دارند، اما حفظ کرامت این معلمان در طرح نوپایی که حالا به بلوغ نزدیک میشود نادیده گرفته شده است.
معلمانی که حتی با حقوق ماهیانه ۸۰۰-۹۰۰ هزار تومان حاضر به فعالیت شدند، اما همین اندک حقوق را هم به موقع دریافت نمیکنند و در حالی که امسال ردیف مستقل بودجه برای حقوق آنها در نظر گرفته شده بود، اما دیرکرد در دریافتی همچنان برای این معلمان پابرجاست.
یکی از معلمان این طرح درباره وضعیت دریافتی در سال تحصیلی جاری به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سال گذشته مبلغ قرارداد حدود ۷۰۰-۸۰۰ هزار تومان بود و امسال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید، اما از این مبالغ حقوق سال تحصیلی جاری و حتی مبالغی از سال گذشته باقی مانده است که هنوز دریافتی نداشتیم.
در شرایطی که کسری نیرو در آموزش و پرورش همکاری معلمان خرید خدمات آموزشی را می طلبد اما این تاخیرهای طولانی در پرداخت حقوق و نبود امنیت شغلی تداوم فعالیت معلمان را با اما و اگر روبه رو می کند.
پرداخت حق الزحمه کار در ازای فعالیت ابتدایی ترین حقی است که فرهنگیان دارند اما همین حق اولیه در پیچ و خم مسائل خزانه، آموزش و پرورش و دولت گیر میکند و معلوم نیست بالاخره کی سامان می یابد؟
انتهای پیام/