به گزارش
گروه استانهای ب
اشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،مدیر امور باغبانی
جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه انواع قارچها در طبیعت فراوانند و بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمی هستند، تصریح کرد: ممکن است افراد هنگام گشت وگذار در مناطق جنگلی و طبیعت با قارچهای خودرو روبهرو شوند، از آنجایی که تشخیص
قارچ سمی از غیر سمی از ظاهر آنها تقریباً ناممکن است بنابراین توصیه میشود از مصرف آنها جدا خوداری شود.
بهنام اوجاقلو با اشاره به مسمومیت تعدادی از هموطنان به واسطه مصرف قارچهای سمی طی سنوات گذشته عنوان کرد: قارچهای سمی شباهت بسیاری به قارچهای خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند به طوری که اشتباه در تشخیص و خوردن چند تکه از آنها میتواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.
وی با تاکید بر اینکه برای تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی به هیچ وجه نباید آن را با گذاشتن در دهان امتحان کرد، افزود: باید به کودکان درباره گیاهان و قارچهای سمی اطلاعات داده و آنها را از مصرف هر نوع قارچ وحشی منع کرد چرا که برخی قارچهای وحشی عوارض شدیدی در کودکان ایجاد کرده و حتی منجر به مرگشان میشود.
اوجاقلو با اشاره به اینکه پختن، آب پز کردن یا کباب کردن قارچهای وحشی طبیعت سم آنها را از بین نمیبرد، بیان داشت: نه تنها باید از خوردن قارچهای وحشی ناآشنا خودداری کرد بلکه به دلیل اینکه خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچها وجود دارد، از تماس و دست زدن به این قارچها هم باید پرهیز شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در صورت مصرف قارچهای سمی ۴ تا ۵ ساعت و گاهی تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف، علائم مسمومیت در فرد ظاهر میشود، خاطرنشان کرد: از علائم مسمومیت ناشی از قارچهای سمی میتوان به تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق، بی حالی، عطش زیاد، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه سم قارچ، پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری شود، تاکید کرد: در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریعتر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد تا تحت درمانهای تخصصی قرار گیرد.
اوجاقلو تصریح کرد: گاها گفته میشود قارچهای سمی در اثر قطعه قطعه شدن تغییر رنگ میدهند و یا اینکه اگر قارچ را چندین روز در سرکه نگهداری کنید سمیت خود را از دست میدهد، اما این درست نیست چنین تیماری فقط در از بین بردن مزه تند قارچ موثر بوده و سم خطرناک آن را برطرف نمیکند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با تاکید بر اینکه برای شناسایی قارچهای سمی از خوراکی فقط یک راه دقیق و مطمئن وجود دارد و آن هم آزمایشگاه است، افزود: به مردم و شهروندان توصیه میشود تنها از قارچهایی که در فروشگاههای معتبر و در بستهبندیهای بهداشتی عرضه میشود، خریداری کنند.
انتهای پیام/ن
مراقب قارچ های سمی باشید