به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، لیلا یاری کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان خرم بید به مناسبت روز رژیم درمانگرا گفت: اگر سلول ها بیش از اندازه مقاوم شوند و گلوکز به آنها نرسد، سطح قند خون مادر افزایش پیدا می کند و می تواند باعث بروز مشکلاتی در مادر باردار و جنین در حال رشد شود.
وی با بیان اینکه نمی توانیم پیش بینی کنیم چه کسی به دیابت بارداری مبتلا می شود، یادآور شد: افرادی هستند که بیشتر در خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند؛ فردی که پیش از بارداری اضافه وزن دارد، زنانی که یکی از اعضای خانواده آنها مبتلا به دیابت هستند یا زنانی که سن آنها بیشتر از ۲۵ سال است، افرادی که در حاملگی پیشین خود سابقه دیابت بارداری داشتند، افرادی که یک نوزاد با وزن بالاتر از اندازه نرمال(۴.۵ کیلو یا سنگین تر) یا یک نوزاد مرده داشته باشند و همچنین افرادی که در آزمایش های پیشین خود قند خون غیرطبیعی داشتند، بیشتر از زنان دیگر در معرض دیابت حاملگی هستند.
یاری، درباره رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی این افراد بیان کرد: رژیم غذایی مناسب، به کنترل قند خون این زنان باردار کمک می کند و به طور کلی مصرف شیرینی و میزان مصرف کربوهیدرات ها از جمله برنج، سیب زمینی، ذرت و نان، باید برای این افراد محدود و کنترل شده باشد.
این کارشناس تغذیه افزود: بر اساس مطالعه ای که بر روی رژیم غذایی زنان، پیش از بارداری انجام شده است، ۱۰ درصد افزایش مصرف فیبر می تواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را تا ۲۶ درصد کاهش دهد و زنان باردار باید در وعده های غذایی روزانه، مصرف فیبر را افزایش دهند که میوه ها، سبزی ها، دانه های کامل و غلات از منابع فیبر هستند.
یاری اضافه کرد: ورزش منظم و تحرک می تواند سطح قند خون را در وضعیت مطلوب قرار دهد؛ همچنین پیاده روی انتخاب مناسبی برای افزایش تحرک است.
مطالعات نشان داده است، زنانی که پیش از حاملگی و در دوران بارداری حدود چهار ساعت در هفته فعالیت فیزیکی داشته اند، خطر ابتلا به دیابت بارداری در آنها کاهش یافته است.
انتهای پیام/م