به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، قیساوا یکی از خوراکهای اردبیل، همدان و آذربایجان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، اسیدچرب امگا ۳ و ۶، فسفر، اسیدآمینه تریپتوفان، فیبر، روی (زینک)، سلنیوم، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و ... است.
برای بررسی خواص قیساوای آذربایجان و اینکه مصرف این خوراک برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص قیساوا گفت: مقادیر بالای پروتئین در این خوراک موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: مصرف قیساوای آذربایجان به علت داشتن انواع ویتامینها از جمله A، موجب تقویت بینایی میشود و از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکهزرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این خوراک به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت بینایی
عظمایی بیان کرد: قیساوای آذربایجان به علت داشتن کلسیم، منیزیم، سلنیوم، فسفر و ویتامین D موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این خوراک موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود و از آلزایمر پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: مصرف قیساوای آذربایجان برای افرادی که دارای مشکل باروری هستند بسیار مفید و اثربخش است.
وی گفت: این خوراک دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص قیساوای آذربایجان میتوان به تقویت سیستم قلبی عروقی و بهبود خلق و خو اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: با این غذای جنوبی تناسب اندام خود را حفظ کنید/ چگونه یبوست را ریشهکن کنیم؟
عظمایی اظهار کرد: اسیدآمینه تریپتوفان موجود در این خوراک موجب ساخت مادهای به نام سراتونین در بدن میشود؛ این ماده نشاطآور است و استرس، اضطراب و افسردگی را رفع میکند.
-خرما ۷-۶ عدد
-شیر پرچرب ۵-۳ قاشق غذاخوری
-گردو خردشده ۱۵ گرم
-تخممرغ ۳-۲ عدد
-کره ۵۰ گرم
-برای تهیه این غذا ابتدا هسته خرما را خارج میکنیم و درون کره تفت میدهیم.
-سپس شیر اضافه میکنیم و آن را تفت میدهیم تا خرما نرم شود.
-گردوی خرد شده را اضافه میکنیم.
-در انتها تخم مرغ را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد و جابیفتد.
-پس از آماده شدن غذا با نان سنگک تازه میل میشود.
انتهای پیام/