به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست با فعالان مجازی، به هفتمین سالگرد تاسیس شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: تدبیر مقام معظم رهبری برای هماهنگ سازی دستگاه های مختلف، ایجاد مرکز ملی فضای مجازی و برای برنامه ریزی، تشکیل شواری عالی فضای مجازی بود که 7 سال از عمر این مجموعه می گذرد و در این سال ها شورای عالی فضای مجازی روزهای پر فراز و نشیبی را سپری کرده است.
وی افزود: شورای عالی فضای مجازی در سه سال نخست بیشتر درگیر ساختمان و در دوره ای دیگر، مجموعه ای که باید پیشرو و برنامه ریز باشد، درگیر فیلترینگ و موضوعات سلبی بود. اما در دوره آقای فیروزآبادی برنامه های جدیدی شروع شد و راه درستی در پیش گرفته شد. آذری جهرمی با بیان اینکه فناوری اطلاعات، تحول بزرگتری را در دنیا رقم می زند چراکه بر حوزه های دیگری چون فرهنگ، اقتصاد و حتی سیاست تاثیرگذاری دارد، اظهار کرد: وقتی تلفن، شهرها را به هم و تلفن همراه انسان ها را به هم متصل کرد، تحول بزرگی ایجاد شد. اما امروز با تحول بزرگتری روبرو هستیم که قرار است اشیا را به هم متصل کنیم.
عضو شورای عالی فضای مجازی جریان تکنولوژی را توقف ناپذیر دانست و تصریح کرد: نمی توان جلوی جریان تکنولوژی ایستاد و این کار منطقی نیست و در مقابل باید ظرفیت های آن را بدانیم چیست. وی با بیان اینکه ضعف ما این است که ایدئولوژی را به زبان اقتصاد ترجمه می کنیم که در اینصورت بازنده هستیم، افزود: در جنگ اقتصادی، باید اقتصاد را در مقابل اقتصاد قرار دهیم، آن وقت است که می توانیم موفق شویم که به این اقتصاد، اقتصاد دیجیتال می گویند.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه باتوسعه فناوری، عرصه های مختلف دستخوش تغییرات می شود، خاطرنشان کرد: امروز می بینیم فناوری چگونه تقابل هایی در عرصه های سیاسی و اقتصادی بوجود می آورد ، چراکه این تحول چند وجهی است و نمی توان تک بعدی آنرا پیش برد و لازمه آن است که همه ابعاد رشد پیدا کنند پس نیازمند اندیشیدن برای تدابیر لازم و برنامه ریزی هستیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه نقطه قوت ما در حوزه تحول دیجیتال، جمعیت 80 میلیونی و بازار بکر است، گفت: نقطه مقابل تحول اینرسی است. چراکه وقتی شما حرکت می کنید و دستگاهی جلوی شما را می گیرد، طبیعی است. آذری جهرمی با ذکر مثالی اظهار کرد: وقتی مجموعه ای، انحصار رسانه را داشته و حالا کسب وکارهای نوپا بازار تبلیغات آنرا می گیرید، طبیعی است که مقابل شما می ایستد و اگر این اتفاق نیفتد، نمی توانید تحول ایجاد کنید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه دولت را تسهیل گری در این حوزه دانست و اظهار کرد: دولت ها باید تسهیل گری کنند که اجازه دهند خلاقیت ها در کسب و کارها رشد پیدا کند و اگر کسب و کاری بیکار شد، دولت باید کمک کند که به کار برگردد و وقتی کسب و کاری بزرگ شد باید به حاکمیت جواب دهد و مالیات و بیمه خود را پرداخت کند و طبیعتا هم پرداخت می کند چراکه چارجوب کار تجاری همین است.
عضو دولت تدبیر و امید با اشاره به تحریم های تحمیلی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: اگرچه تحریم ها برای ما ضررهایی به همراه دارد اما از نگاه اقتصادی برای ما ایجاد فرصت می کند. به همین دلیل معتقدم در این حوزه در سال آینده با رونق همراه می شویم و این بخاطر ذات مساله است چراکه بخش های دیگری بخاطر بهره وری و صرفه جویی در منابع به سراغ فناوری اطلاعات می آیند که باعث رونق حوزه فناوری اطلاعات می شوند.
آذری جهرمی با بیان اینکه در تحول دیجیتال همه با هم رشد پیدا می کنند، گفت: زمانی انتقادها مبنی بر این بود که دستگاه قضا، فیلترینگ را باعث بسته شدن یک کسب و کار نمی دانست که الحمداله این موضوع رفع شده است و نشان می دهد که در این حوزه همه با هم درحال رشد هستیم.عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به تاکید مرکز ملی فضای مجازی بر اقتصاد پلتفرمی، تصریح کرد: در اقتصاد و تحول دیجیتال زمان زیادی نداریم چون اگر نتوانیم خدمات مورد نیاز مردم را تامین کنیم، مردم به سراغ بازارهای دیگر می روند.
بنابه این گزارش، در این جلسه که با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و سردار وحید مجید رییس پلیس فتا برگزار شد، از سردار هادیانفر رییس پیشین پلیس فتا تقدیر به عمل آمد.چندی پیش با حکم فرمانده نیروی انتظامی، سردار مجید به عنوان رییس پلیس فتا و سردار هادیانفر به عنوان رییس پلیس راهور ناجا معرفی شدند.
انتهای پیام/