رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص چگونگی رفتار بعد از مشاجره با همسر اظهار کرد: بعد از مشاجره روابط زوجین سرد میشود و این مسئله به خود فرد بستگی دارد که تا چه اندازه خواهان حفظ زندگی مشترک خود است.
نوری بیان کرد: اگر اختلافی در رابطه با همسرتان ایجاد میشود زوجین باید به این نکته توجه کنند که قبل از این مشاجره، عاشقانه یکدیگر را دوست داشتهاند و این اختلاف نباید باعث سردی در رابطه شود و سکوت کردن آسیبهای بسیاری را برای زندگی مشترک به همراه دارد.
این روانشناس گفت: سکوت کردن بزرگترین اشتباهی است که زوجین بعد از اختلافات آن را انجام میدهد چرا که طرفین بعد از مشاجره نیاز دارند با یکدیگر صحبت کنند و نباید اجازه دهند سردی بعد از دعوا، طولانی شود.
وی با بیان اینکه نگه داشتن حرفها و بیان مجدد مسائل ناراحت کننده کار بسیار اشتباه است، افزود: این کار منجر به سرد شدن رابطه میشود همچنین به دلیل ترس از دعوای مجدد از صحبت کردن فرار نکنید، اما به نوع صحبت کردن باید دقت شود.
نوری پور اشاره کرد: زوجین بعد از مشاجره نباید یکدیگر را آزار کلامی دهند و باید به دنبال راه حل باشند که مسئلهای را که ایجاد شده است را حل کنند و با صحبت کردن مشکل به وجود آمده را حل کنند.
این روانشناس تصریح کرد: زوجین باید به این نکته توجه کنند که بعد از اختلاف به دنبال مقصر نباشند و طرف مقابل را به سرزنش نکنند این سرزنش کردن باعث میشود حرفهای گفته شده در ذهن طرف مقابل ثبت شود و این اختلاف به راحتی ختم نشود و ادامه دار باشد.
وی اظهار داشت: افراد باید بدانند که بعد از مشاجره از یکدیگر باید دلجویی کنند تا رابطشان به شکل مناسب حفظ شود نباید لجبازی کنند و بعد از مشاجره صحبت کردن بدون کنایه بسیار حائز اهمیت است و زوجین باید تمام تلاش خود را برای حفظ شادابی در زندگی کنند.
نوری پور بیان کرد: افراد به هنگام صحبت کردن باید منظور خود را واضح بیان کنند و از زبان بدن مناسب استفاده کرده و با لبخند خشم خود را کنترل کنند و اگر خشم خود را به صورت غیر متعارف ابراز کند باعث میشود همدلی از رابطهی افراد کم شود.
این روانشناس با بیان اینکه زوجین باید بدانند بعد از مشاجره بر روی علت دعوا تمرکز نکنند، گفت: زوجین فقط به فکر حل این مسئله باشند و اگر طرف مقابل ما همچنان از ما ناراحت است گفتن کلمه "متاسفم" کافی نیست و باید دربارهی مسئلهای که باعث ناراحتی فرد شده است توضیح دهد و بگوید دیگر تکرار نمیشود.
وی اظهار کرد: مهمترین نکته به هنگام مشاجره آن است که زوجین تحت هیچ شرایطی از جدایی صحبت نکنند چرا که صحبت از طلاق و جدایی زمان مخصوص خود را دارد و هنگام عصبانیت زمان مناسب برای برای آن نیست.
نوری پور بیان کرد: افراد باید این نکته را بدانند اختلافات خود را حل کنند و والدین را وارد مشاجره خود نکنند چراکه آرامش زندگی خود را از بین میبرند همچنین زوجین بعد از مشاجره خانه را به بهانه بهبود حال خود ترک نکنند چراکه این مسئله آسیبهای مخربی بر زندگی مشترک دارد.
این روانشناس گفت: زوجین به جای درد دل کردن با دوست و اطرافیان دربارهی اختلافات زناشویی خود با یک متخصص در این باره صحبت کنند چرا که مشاور میتواند به رفع مشکل موجود و پیشگیری از ایجاد مشکلات آینده کمک کند.
انتهای پیام/