مشاور ویژه رئیس‌جمهور کره جنوبی گفت آمریکا باید خواستار عاری‌سازی هسته‌ای تدریجی کره شمالی باشد، زیرا راهبرد «همه چیز یا هیچ چیز» به بن‌بست ایجاد شده در گفتگو‌ها کمک نخواهد کرد.

مشاور ویژه رئیس‌جمهور کره جنوبی: رویکرد «همه چیز یا هیچ چیز» آمریکا در قبال کره شمالی کارایی نداردبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، «مون چانگ‌ این» مشاور ویژه رئیس‌جمهور کره جنوبی، شکست مذاکرات رو در روی سران دو کشور آمریکا و کره شمالی را ناشی از اشتباهات هر دو طرف دانست؛ اما سهم آمریکا را در این میان بیشتر در نظر گرفت.

مون در این خصوص گفت: «آمریکا از کره شمالی خواسته بیش از حد داشته است تا به یک توافق بزرگ دست یابد. این در حالی است که کیم جونگ‌ اون بیش از حد مطمئن بود که می‌تواند دونالد ترامپ را متقاعد کند و آنچه را که در قبال بسته شدن مرکز علمی تحقیقاتی هسته‌ای «یونگ‌بیون» می‌خواهد بگیرد».

مون در ادامه به سخنرانی استفن بیگن، نماینده هسته‌ای آمریکا در دانشگاه استنفورد اشاره کرد که در آن قول داد به دنبال تعهدات موازی و «نقشه راه مذاکرات و اعلامیه‌ها» باشد. در ادامه مشاور ویژه کره جنوبی اظهار داشت این در حالی است که در ویتنام طرف آمریکایی عقب‌نشینی کرد و خواستار معامله تمام‌عیار شد.

دونالد ترامپ سال گذشته میلادی با کیم جونگ اون در سنگاپور ملاقات کرد. موضوع دیدار آن‌ها برنامه‌های هسته‌ای پیونگ یانگ بود. اما به دلیل انتقادات مکرر دو طرف از یکدیگر، روند پیشروی مذاکرات به تعلیق افتاد. دونالد ترامپ پس از برگزاری این نشست اظهارات ضد و نقیضی را درباره کره شمالی مطرح کرد. وی به محض بازگشت از سنگاپور اعلام کرد که کره شمالی دیگر یک تهدید هسته‌ای نیست. در حالی که چند روز بعد اظهار داشت کره شمالی همچنان یک تهدید غیرمعمول برای آمریکا محسوب می‌شود.

دور دوم مذاکرات میان سران کره شمالی و آمریکا در ویتنام نیز بصورت نیمه تمام و شکست خورده پایان یافت و دو طرف نتوانستند در پایان این نشست یک بیانیه مشترک صادر کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پس از شکست دور دوم مذاکرات در یک کنفرانس خبری در هانوی در توجیه این شکست گفت: «متن توافق آماده بود، اما تصمیم گرفتیم فعلا آن را امضا نکنیم. احساس کردم اکنون زمان مناسبی برای امضای توافق با کره شمالی نیست!»

وی در ادامه گفت: «میان آنچه کره شمالی ارائه داد و آنچه ما به دنبال آن بودیم، اختلاف وجود داشت. آن‌ها نمی‌خواستند تمام برنامه اتمی خود را برچینند و همچنین خواهان رفع کامل تحریم‌ها بودند که این کار برای ما مقدور نبود».

با این حال مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا پس از آن در یک نشست خبری گفت دولت ترامپ امیدوار است ظرف ماه‌های آینده نماینده‌ای به کره شمالی اعزام کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، کره شمالی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار