به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،دکتر «محمد عبده زاده» مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی کشور روز دوشنبه در آیین آغاز به کار نخستین کارخانه تولید رابراستاپر خاورمیانه در منطقه ویژه اقتصادی کاوه شهرستان ساوه، افزود: با وجود تنگناهای تولید در ایران، نیروهای توانمند داخلی بر مشکلات غلبه کرده اند و اکنون وضعیت تولید داروی کشور بسیار مناسب است.
وی افزود: یکی از دلایل سخت بودن تولید به خصوص در زمینههای دارویی در کشورمان این است که از اساس سرمایه گذاری ما بر مبنای درآمدهای مالیاتی و عوارض است.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی کشور اظهار داشت: تولید ۹۷ درصد از نیازهای کشور در زمینه انواع دارو در حالی انجام میشود که در مجموع سالانه ۶۰۰ میلیون یورو هزینه در بر دارد در حالی که تنها برای سه درصد داروهای وارداتی سالانه رقمی معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو هزینه میشود.
وی تاکید کرد: باید تلاش کرد که تمام نیازهای دارویی کشور را با توجه به کاهش هزینههای مختلف و مزیتهایی مانند ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی، در کشور تولید شود.
دکتر عبده زاده گفت: صنایع دارویی کشور در سال ۹۷ شرایط مساعدی داشتند و کمترین مشکل در زمینههای تولید دارو و دستیابی به مواد اولیه را داشتیم.
رِئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز گفت: قبل از انقلاب بسیاری از داروهای کشور تجارت محور بود و صنعت ملی ویژه دارو نداشتیم، اما بعد از انقلاب، نظام نوین دارویی ایجاد شد.
دکتر «احمد شیبانی» اظهار داشت: توان تولید دارو در کشور قبل از انقلاب ۲۰ درصد نیازها بود که بعد از انقلاب به ۹۷ درصد افزایش یافت.
وی افزود: در سالی که انقلاب به پیروزی رسید، کشور با ۳۵ میلیون جمعیت برای واردات دارو ۵۷۰ میلیون یورو هزینه میکرد، اما اکنون در بسیاری از این هزینهها صرفه جویی شده است.
به گفته دکتر شیبانی، صنعت داروسازی کشور تحت تاثیر مواد اولیه و صنایع بسته بندی است و اکنون ۱۰۰ کارخانه داروسازی در کشور به تولید مواد اولیه و اقلام مورد نیاز بسته بندی میپردازند و آغاز به کار واحد تولیدی پرسام در ساوه نیز در همین راستا بسیار راهگشا است.
رِئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: تاسیس این کارخانه در ساوه مصداق بارز استفاده از فرصتها و تبدیل تحریم به زمینهای برای پیشرفت در صنایع دارویی کشور تلقی میشود.
وی گفت: در زمان جنگ تحمیلی با وجود همه مشکلات از جمله در زمینههای ارزی، ساخت ۱۲ کارخانه داروسازی آغاز شد که سنگ بنای توسعه این صنعت در کشور را تشکیل داد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۰ درصد از مواد اولیه مورد نیاز صنایع دارویی کشور در داخل تولید میشود.
دکتر شیبانی گفت: با همه مشکلاتی که در حوزه اقتصادی کشور وجود دارد، اما امروز کمترین مشکل را در زمینه تولید داروهای مختلف داریم.
معاون مدیر کل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: دولت برای حمایت از سرمایه گذاران خارجی و حضور آنها در صنایع مختلف کشور از جمله داروسازی تسهیلاتی را در قوانین بالادستی و مالیاتی انجام در دستور کار دارد.
«سهیل پورحاجی» افزود: براساس قوانین کشور اگر سرمایه گذاران خارجی ۱۰ درصد از تولید خود را با برند ایرانی تولید کنند، میتوانند از ۵۰ درصد معافیت مالیاتی در پایان دوره فعالیت شان در کشور بهرهمند شوند.
وی اظهار داشت: دفتر سرمایه گذاری خارجی حدود سه سال است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد شده تا مسیر ویژهای را برای سرمایه گذاران خارجی در کشور فراهم کند.
به گفته این مسئول، وزارت صنعت، معدن و تجارت در همه استانهای کشور برای حمایت و جذب سرمایه گذاران خارجی رابط دارد و همکاریهای لازم با آنها به عمل میآید.
پورحاجی گفت: دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنار واحدهای که با مشارکت سرمایه گذاران خارجی در کشور فعالیت میکنند، ایستاده است.
وی همچنین بر لزوم انتقال دانش فنی در طرحهای صنعتی با مشارکت سرمایه گذاران خارجی به درون کشور تاکید کرد.
پورحاجی گفت: در حوزه غذا و دارو، از تولیدات داخلی حمایت میشود و بی شک اقلام قابل تولید در کشور وارد نخواهد نشد که این امر اقدامی برای حمایت از اقتصاد و تولید ملی است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت نیز گفت: ظرفیتهای موجود در شهرستانهای ساوه و زرندیه باعث شده که بسیاری از داروسازان در این مناطق فعالیت کنند.
«محمد رضا منصوری» افزود: اکنون فرصت مناسبی برای شرکتهای داروسازی است که با تسهیلاتی که در شهرکهای صنعتی ساوه و زرندیه ارائه میشود، در این شهرستانها فعالیت نمایند.
وی گفت: در ساوه و زرندیه ۹ شهرک صنعتی وجود دارد که زمینه مناسبی برای توسعه واحدهای صنعتی به خصوص در حوزه دارو سازی است.
وی با اشاره به مشارکت شرکت کرهای در ساخت مجموعه پرسام رابر ساوه، گفت: با توجه به پیشرفتها و توانمندیهای کشور کره جنوبی، میتوان در حوزههای مختلف از جمله خودروسازی نیز همکاری مناسبی رقم زد.
رئیس هیات مدیره واحد تولیدی پرسام رابر فارمد اظهار داشت: شرکت پارس آمپول سهامدار عمده این واحد تولیدی است و ۳۰ درصد از سرمایه گذاری را نیز شرکتی از کشور کره جنوبی عهده دار است.
«حسن کامه خوش» افزود: امروز تولید آزمایشی در این واحد آغاز میشود و تا تعطیلات نوروز ۹۸ ادامه خواهد یافت، اما برای تولید دائمی، بعد از ایام نوروز تصمیم گیری میشود.
به گفته این مسئول، افزون بر ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در این واحد تولیدی انجام شده است و قبل از نوسانات بازار ارز در کشور، ماشین آلات لازم و مواد اولیه مورد نیاز برای مدت دست کم یک سال خریداری شد.
کامه خوش گفت: تولید ۴۵۰ میلیون قطعه «رابراستاپر» در سه اندازه در بخش نخست انجام میشود که ۳۰ درصد آن صادر و مابقی میتواند نیازهای داخلی کشور را برطرف کند.
وی حجم اشتغال این واحد تولیدی را در فاز نخست، ۱۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: ۱۰ تن از تکنسینهای شاغل در این کارخانه برای مدت چند ماه به کشور کره جنوبی اعزام شدند و اکنون آموزشهای لازم را فرا گرفته اند.
وی گفت: مقدمات شروع بخش دوم این کارخانه نیز فراهم شده و قرار است انواع «رابردیسک ها» و سایر محصولات مورد نیاز برای صنایع داروسازی و پزشکی کشور تولید شود.
شهرستان ساوه با چهار شهر و ناحیه صنعتی و فعالیت افزون بر ۵۰۰ کارخانه از قطبهای صنعتی ایران به شمار میرود.
انتهای پیام / ا